home CORUPTIE, POLITICA Ionel Arsene (PSD Neamţ), a fost arestat preventiv 30 de zile de DNA

Ionel Arsene (PSD Neamţ), a fost arestat preventiv 30 de zile de DNA

Share

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Magistraţii Curţii de Apel Bacău au admis contestaţia procurorilor DNA şi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a liderului local PSD.

Arsene (PSD Neamţ), reţinut de DNA pentru trafic de influenţă

Ionel Arsene este unul dintre susţinătorii lui Liviu Dragnea. La reţinerea sa de către DNA Bacău, cel puţin un alt lider PSD, Lia Olguţa Vasilescu, ministru al Muncii, s-a declarat public revoltată. Ea a afirmat că teroarea la care supune România DNA trebuie să ia sfârşit.

Ionel Arsene fusese plasat sub control judiciar

Iniţial, Ionel Arsene a fost plasat, pe 19 ianuarie, sub control judiciar. Aceasta în baza unui mandat emis de magistraţii Tribunalului Bacău. Dar procurorii anticorupţie au contestat măsura.

Preşedintele CJ Neamţ a fost reţinut pe 18 ianuarie de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Ionel Arsene şi-a folosit influenţa

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, ca deputat şi preşedinte PSD Neamţ, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro. Motivaţia: pentru a-şi folosi influenţa, pe care a lăsat să se creadă că o are, asupra unor persoane din conducerea ANI.

Totul, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor. Este vorba despre o persoană care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

Procurorii susţin că banii remişi de martor urmau să ajungă la Arsene prin intermediari. Banii au fost daţi într-un restaurant din Bucureşti. Ei urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Share