home EVENIMENT Ionel Arsene (PSD Neamţ), reţinut de DNA pentru trafic de influenţă

Ionel Arsene (PSD Neamţ), reţinut de DNA pentru trafic de influenţă

Share

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, fost deputat PSD, a fost reţinut de procurorii DNA. El este considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea. Arsene e reţinut sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Viorica Dăncilă a fost desemnată prim-ministru de Klaus Iohannis

Arsene este unul dintre susţinătorii fervenţi ai lui Liviu Dragnea de mai mulţi ani. La Comitetul Executiv Naţional, liderul local a fost unul dintre cei ce a votat pentru nominalizarea de către PSD a Vioricăi Dăncilă.

Ionel Arsene ar fi promis că îşi foloseşte influenţa la ANI

Procurorii îl acuză că, în cursul anului 2013, ar fi făcut trafic de influenţă. Ca deputat PSD de Neamţ, ar fi primit 100.000 euro, pentru a-şi fi folosit influenţa la Agenţia Naţională de Integritate,

Aceasta pentru a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese. De asemenea, regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

Banii remişi de martor într-un restaurant din Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari. Ionel Arsene urmează să fie prezentat vineri Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ionel Arsene, baron de Bacău apropiat de Liviu Dragnea

Ionel Arsene este unul dintre baronii locali cei mai apropiaţi de Liviu Dragnea. Este considerat mâna sa dreaptă în partid, observă HotNews. De altfel, în week-end-ul dinaintea retragerii sprijinului PSD pentru premierul Mihai Tudose, Arsene a fost fotografiat de presa tabloidă în compania lui Dragnea şi a altor loiali ai acestuia la o întâlnire la un restaurant din Bucureşti.

Arsene a ţinut prima pagină a ziarelor în 2014. Atunci, televiziunea Est TV şi ziarul Mesagerul de Neamţ au difuzat un film în care apare în ipostaze compromiţătoare alături de o tânără.

Şeful PSD Neamţ a condamnat într-un comunicat de presă “modul mizerabil în care s-a încercat discreditarea mea şi a activităţii mele” şi susţine că e vorba despre “trucaje video”.

Citeşte şi
Alte opt persoane au fost reţinute pentru violenţele din Piaţa Victoriei, din seara de 1
Horia Georgescu, şeful uneia dintre cele trei instituţii lăudate în fiecare raport MCV al Comisiei
Viktor Lazici, jurnalist la cotidianul sârbesc Press, e deţinut fără nici o justificare legală, de
~Codul Muncii, codul bunului plac~USL, noul patrulater rosu~arest mic, coruptie mare, vamesi multi~Dacia salveaza Renault~Iustin
Termeni gălăgioşi pentru a descrie un eveniment cum e aducerea danezei Anja Andersen ca antrenoare
Senatorul PSD Cătălin Voicu, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare, a fost ridicat în această dimineaţă
Tudorel Toader ar intenționa ca în zilele următoare să propună transformarea Secției speciale pentru anchetarea
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că nu va mai exista nicio schimbare de miniştri
Președintele Klaus Iohannis a declarat că el şi soţia lui vor fi plecați într-o vizită
Lideri ai PSD, precum Claudiu Manda şi Niculae Bădălău, precum şi şeful Serviciului de Informaţii
Share