home EVENIMENT, POLITICA Ion Iliescu critică PSD, într-un interviu pentru TASS. Probleme, Gicule?

Ion Iliescu critică PSD, într-un interviu pentru TASS. Probleme, Gicule?

Share

PSD a ajuns sa functioneze doar ca instrument pentru detinerea puterii, afirma Ion Iliescu, fost presedinte al Romaniei si presedinte de onoare al PSD.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Iliescu a facut aceste declaratii intr-un interviu acordat, dupa mai bine de doi ani de tacere, agentiei guvernamentale de presa din Rusia, TASS.

„Sunteti presedinte de onoare al Partidului Social-Democrat. PSD este cel mai mare partid din Romania, reprezentand interesele celor mai multi romani. In ultima perioada, situatia din interiorul PSD a lasat mult de dorit. Cum vedeti viitorul partidului?”, a intrebat jurnalistul TASS.

„Nu este niciun secret ca relatiile mele cu partidul s-au racit in ultimii ani. Motivul se refera la valori, la principii (…) Cel mai rau lucru este ca in prezent Partidul Social-Democrat nu functioneaza ideologic, ci doar ca instrument de putere”, a declarat Ion Iliescu, aratand ca PSD a ajuns sa adopte o ideologie orientata spre centru.

„Cred ca situatia va impinge PSD sa revina la ideologie, sa consolideze democratia interna si sa recastige electoratul, pe baza actualelor structuri sociale. Romania, la fel ca alte tari din Europa de Est, nu isi poate permite sa renunte la politicile de stanga”, a precizat Iliescu.

Share