home CORUPTIE, POLITICA Adrian Severin susţine că formula “pensii speciale” e propaganda urii

Adrian Severin susţine că formula “pensii speciale” e propaganda urii

Share

Adrian Severin, fost parlamentar si fost diplomat, sustine ca „formula ‘pensii speciale’ este o creatie a propagandei urii” menita sa starneasca invidia romanilor obisnuiti.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

El afirma ca, in realitate, nu exista pensii speciale. Intr-un lung text publicat pe luju.ro, Severin se transforma in avocatul pensionarilor speciali, el fiind de altfel unul dintre acestia, afirmand ca a fost declansata „lupta de clasa” impotriva acestei categorii de „cetateni”.

„Se pare ca nu cresterea economica, valorificarea resurselor natiunii in interes national, pastrarea suveranitatii si intarirea influentei Romaniei in lume sunt prioritatile actualilor guvernanti ai acestei nefericite natiuni pornite pe drumul disparitiei, ci o noua lupta de clasa dusa impotriva unor categorii de cetateni indicate ca „dusmani ai poporului”. Printre acestia la loc de frunte se afla titularii „pensiilor speciale”. Cand nu ai nimic pozitiv de afirmat, trebuie sa negi tot ce poate fi negat”, scrie Severin, pe Luju.

El spune apoi ca „formula ‘pensii speciale’ este o creatie a propagandei urii care ar vrea sa activeze instinctul invidiei”.

„Nu voi relua aici intreaga discutie pe aceasta tema, in centrul careia se afla minciuna potrivit careia desfiintarea pensiilor speciale ar permite umplerea gaurilor din bugetul de stat. S-a demonstrat cu cifre ca pensiile respective reprezinta o parte infima din buget. Ceea ce doresc sa scot in evidenta este ceea ce nu s-a prea spus sau nu s-a spus deloc.

Prima observatie in acest sens este aceea ca in legea romana nu exista sintagma „pensii speciale”. In consecinta nu exista nici oameni care sa primeasca „pensii speciale”. Militarii si parlamentarii primesc „indemnizatii”. Magistratii primesc „pensii de serviciu”. Artistii si sportivii cu performante artistice si sportive exceptionale primesc „pensii de merit”. Etc. etc.

Formula „pensii speciale” este o creatie a propagandei urii care ar vrea sa activeze instinctul invidiei, aratand ca, vezi doamne, in mod „inechitabil”, unii cetateni sunt mai „speciali” decat altii si, in virtutea acestui statut „special”, obtin privilegii. Or, in realitate, nu este vorba de „inechitate”, ci tocmai de „echitate”, intrucat nu este vorba despre „privilegii”, ci despre (re)compensarea unor privatiuni sau unor merite care in timpul vietii active i-au pus pe asa zisii titulari ai asa ziselor „pensii speciale” in situatia de a suporta privatiuni mai mari decat ceilalti contribuabili la fondul de pensii”, mai spune Severin.

Premierul Ludovic Orban le-a cerut, luni, tuturor parlamentarilor sa sustina proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale, cu exceptia pensiilor de serviciu ale militarilor, pe care Partidul National Liberal l-a depus in Parlament.

El a declarat, la finalul unei intrevederi cu membrii Asociatiei Municipiilor din Romania, ca un astfel de demers reprezinta „un act de dreptate”.

„In ceea ce ne priveste pe noi, PNL, decizia noastra este foarte clara: noi sustinem calculul pensiilor pe principiul contributivitatii. Asta este decizia politica a PNL, cu singura exceptie, a pensiilor de serviciu care sunt acordate cadrelor militare. (…) Le cerem parlamentarilor sa-l amendeze, dar sa sustina proiectul de lege, dupa care sa punem capat practicii pensiilor speciale, cu exceptia pensiilor de serviciu pentru militari. Mi se pare un act de dreptate, un act corect si le cer parlamentarilor sa voteze proiectul de lege al PNL privind desfiintarea pensiilor speciale”, a afirmat Orban.

Citeşte şi
Cum încearcă PSD să şantajeze PNL pentru a nu elimina pensiile speciale

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, scoate la iveală un proiect privind reducerea TVA la

CCR este controlată de judecători cu pensie specială şi salariu

Sapte din noua judecatori CCR au si pensie speciala si salariu, arata o analiza publicata

Gheorghe Bălăşoiu, fostul comandant al Penitenciarului Colibaşi, 78.000 lei/lună

73 890 de lei/lună are fostul comandant de la Colibași, fost procuror comunist. Cea mai

Degeţele Iordache are o soţie cu pensie specială 5.700 de euro

Soţia lui Degeţele Iordache, Magdalena Iordache, fost judecător la Înalta Curte, are o pensie imensă.

Ce n-a făcut Klaus Iohannis şi face Guvernul Cioloş

Ce n-a făcut omul sistemului, Iohannis, face Cioloş, sub presiunea condiţionărilor bugetare: contestă la CCR

Pensii la primari pentru fortificarea Sistemului Ticăloşit

O nouă lege în dispreţul Tragediei din #Colectiv şi al protestelor ce au urmat a

Miza pensiilor speciale

Nimeni nu înţelege ce i-a apucat pe parlamentarii noştri să-şi dea fix acum pensii speciale,

NESIMŢIRE Parlamentarii şi-au votat pensii speciale de lux (revista presei)

Cu bună ştiinţă, exact când ţara e fără premier, plecat să-şi scoată ligamentele false din

Revista presei. KO la Dan Voiculescu

~cum se autodenunta Irinel Paun~tactici parlamentare de mascare a veniturilor~incepe vanatoarea de admitanti~Guvernul recalculeaza iar

Revista presei. Scandal cu pedofilie la OTV

~Oda Conducatorului Iubit Felix Pisi~Geoana premiaza dispretul Effie pentru Romania~Isarescu: urmeaza restrictii pentru banci~cel mai

Share