Iohannis, despre clasarea Dosarului 10 August: “Să se găsească o clarificare!”

Share

Klaus Iohannis a sugerat ca dosarul 10 August trebuie să fie redeschis şi cei vinovaţi trebuie să plătească, după ce DIICOT a dat clasare acestui caz grav de încălcare a drepturilor civile şi represiune în masă.

„Poate vă amintiţi că atunci când a fost evenimentul 10 August, eu am avut o opinie foarte fermă, ca măsurile luate de jandarmerie au fost exagerate, în consecinţă au apărut diferite relatări, filmări şi s-a constituit un dosar penal pe care l-a analizat DIICOT-ul.

Eu am foarte mare încredere în sistemul de justiţie din România, şi eu împreună cu dumneavoastră, cu multe milioane de romani ne-am luptat că niciun politician să nu se amestece în dosare, nici preşedintele.

Nu pot decât să vă spun unele opinii personale, să îmi exprim convingerea că justiţia din România va face dreptate şi cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere. În ce priveşte această fază procedurală, personal, ca şi mulţi alţi romani, suntem de părere că e de dorit să se găsească o clarificare mai profundă în această speţă”, a declarat Iohannis.

„Dosarul a ajus la procurorul general, care studiază speţă, şi în câteva zile vom primi un răspuns despre următorul pas. Am toată încrederea că deciziile vor fi cele corecte şi vom avea o justiţie dreaptă”, a adăugat Iohannis, întrebat dacă se impune demisia şefei DIICOT, Giorgiana Hosu.

Share