home EVENIMENT, POLITICA Iohannis despre cazul Kovesi: CCR să revizuiască îndată deciziile!

Iohannis despre cazul Kovesi: CCR să revizuiască îndată deciziile!

Share

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat decizia CEDO, în ce priveşte destituirea de la şefia DNA a Laurei Codruta Kovesi.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Kovesi a obţinut câştig de cauză, Curtea Europeană arătând că aceasta nu a avut nici un mijloc de a ataca în justiţie revocarea sa, deoarece o astfel de procedura nu ar fi permis examinarea decât a formei decretului prezidenţial de revocare, şi nu a revendicărilor sale de fond.

Totodată, Curtea a stabilit că dreptul la libertatea de expresie al fostului procuror-sef al DNA a fost încălcat pe motiv că el a fost revocat din cauza criticilor pe care le-a făcut în exercitarea funcţiilor sale pe un subiect de interes public.

Iohannis a demis-o pe Kovesi după o decizie a CCR, însă astăzi, după anunţul de la Strasbourg, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a spus că nu hotărârea Curţii a stat la baza deciziei.

Iohannis a arătat cu degetul spre CCR, a cerut revizuirea tuturor deciziilor luate “pe bază de simple declaraţii, fie ele şi politice” şi a spus că se impune o reforma constituţionala, însă pentru asta e nevoie ca românii să voteze, atunci când se va putea, un Parlament în care PSD să nu aibă majoritate.

Share