Iohannis a dat-o-n bară cu “reprezentanţii protestului”

Share

Klaus Iohannis a dat-o-n bară rău de tot cu solicitarea adresată demonstranţilor din Piaţa Universităţii, să vină la negocieri la Cotroceni.

Le-a stabilit protestatarilor şi termen-limită până la care să-şi desemneze reprezentanţii (auzi, nene, tupeu obraznic!): ora 0.00, la care se sfârşeşte ziua de azi, 5 noiembrie 2015, pentru ca după aceea să-l nominalizeze el tot pe Dacian Cioloş, despre care se spune că este nepotul lui Virgil Măgureanu (Cioloş – Asztaloş – Sălaj, are sens, dar nu avem în acest moment probe, cert este că acest om a avut o ascensiune fulgerătoare, inexplicabilă).

iohannis3_89538400
Klaus Iohannis, preşedintele României, crasă necunoaştere a Constituţiei României.

Este o dovadă de crasă necunoaştere a Constituţiei României din partea şefului statului, care, la art. 103, explică foarte clar cum face preşedintele desemnarea premierului:

ART. 103
Investitura
(1) Presedintele Romaniei desemnează un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultării partidului care are majoritatea absolută in Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.
(2) Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului.
(3) Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedintă comună. Parlamentul acordă incredere Guvernului cu votul majoritătii deputatilor si senatorilor.

Atât şi nimic mai mult. Punct. Aşa-zisa consultare a liderilor unei manifestaţii de protest care nu-ştiu-ce face într-un anumit moment politic este un act populist şi ipocrit.

Ba, chiar o diversiune orăvită foarte periculoasă.  Acum, azi, în Piaţă ar putea să izbucnească conflicte din cauza asta, între manifestanţi, care ar putea duce la dispariţia manifestaţiei acesteia, ce în prezent este un factor motrice al progresului României.

Probabil că acest lucru nu se va petrece, dar acesta poate fi efectul. Caracterul definitoriu al acestui protest este adhocratismul său: nu are lideri, e spontan, ubicuu, se desfăşoară în stradă, în toată ţara, ganglionar, dar şi online.

A-i desemna lideri este scopul de căpetenie al Sistemului Ticăloşit – stabilirea vinovaţilor pentru un protest ilegal, pentru că protestele de astăzi, din toată ţara, nu sunt aprobate de municipalităţile din România, iar forţele de ordine nu intervin pentru că Guvernul, puterea politică ştie că aceasta ar duce la şi mai mulţi români în stradă şi la măturarea şi mai drastică a întregului establishment politic.

Dacă aceşti lideri vor fi desemnaţi, după ce Klaus Iohannis va desemna un premier, el va putea să spună:

Vă cer să vă duceţi acasă în linişte, scopul vostru a fost atins, glasul vostru a fost ascultat.

Apoi, dacă manifestaţia aceasta ar continua, liderii desemnaţi acum ar putea fi făcuţi răspunzători pentru un protest ilegal şi arestaţi.

Precedenta postare a fost despre cum era organizată manifestaţia-maraton din Piaţa Universităţii, un protest cu lideri, ce erau liderii unor ONG-uri, care vorbeau de la Balconul Universităţii din Bucureşti.

Aceasta era şi slăbiciunea protestului. Despre Marian Munteanu Regimul Iliescu a intoxicat România că era informatorul Securităţii pe vremea lui Ceauşescu, ca student şi membru al grupului de simpatizanţi ai lui Petre Ţuţea.

Fără lideri, dacă continuă în acest ritm, protestul din Piaţă e extrem de puternic, mai puternic decât cu lideri formali.

Azi, am explicat de ce această manifestaţie, în viziunea mea, nu poate şi nici nu trebuie să aibă lideri. Lipsa liderilor, adhocratismul acestui protest este un generator de forţă a manifestaţiei. Cu lideri, acest miting ar fi slăbit.

Share