Ioan Crişan ar fi fost explodat de către traficanţii de ţigări

Share

Omul de afaceri Ioan Crișan ar fi avut probleme financiare mari, iar firma lui ar apărea în mai multe dosare de executare silită.

Se pare că și-ar fi construit afacerea pe o bază instabilă, din împrumuturi la bănci, dar mai ales la unii indivizi, conform Gândul.

În cazul morții lui Ioan Crișan, autoritățile analizează ipoteza conform căreia bărbatul a fost ucis printr-un asasinat cu bombă, însă momentan incidentul rămâne învăluit în mister. Un cerc de suspecți se află în atenția anchetatorilor.

Ioan Crișan ar fi avut mari probleme financiare, având mai multe datorii. De asemenea, încă nu ar fi plătit arenda pe terenurile pe care erau amenajate bazinele piscicole pe care le deținea.

Antena 3 relatează faptul că bărbatul pusese bazele afacerii prin intermediul banilor împrumutați de la bănci și de la mai mulți indivizi.

Firma lui Ioan Crişan apare în mai multe dosare de executare silită. O firmă de transport a dat în judecată compania bărbatului din Arad și a câștigat, obținând executarea silită.

Însă, în aceste circumstanțe, Ioan Crișan ar fi încercat în ultima perioadă să își mărească afacerea și să deschidă un punct de procesare a cărnii, fapt care ar fi fost realizabil prin investirea unei mari sume de bani.

Omul de afaceri Ioan Crișan a murit sâmbătă, 29 mai, după ce mașina în care abia se urcase a explodat. În acest caz, autoritățile iau în calcul și varianta unui asasinat întrucât dovezile indică faptul că sub scaunul șoferului ar fi putut fi montată o bombă.

Primele cercetări arată faptul că în urma exploziei scaunul pe care se afla Ioan Crișan a fost smuls din balamale și aruncat în plafonul mașinii. În comparație, celelate lucruri prinse cu balamale sau șururburi au fost găsite la locul doar iar doar tapițeria a ars. Acest aspect indică faptul că sub scaunul șoferului a avut loc o deflagrație iar cum anchetatorii analizează și varianta unui asasinat.

Ipoteza conform căreia acesta a fost asasinat la comandă este analizată de specialiști iar prefectul județului Arad, Toth Csaba, susține că posibilul criminal a avut suficient timp să părăsească țara după fapta comisă.

Sindicatul Europol a catalogat incidentul drept o „execuție în stil mafiot” iar Serviciul Român de Informații (SRI) a exclus varianta unui atentat terorist.

Ancheta referitoare la explozia în urma căreia Ioan Crișan, fost socru al deputatului liberal Sergiu Bîlcea, a decedat a fost preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) – „Preluarea cauzei a avut în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave și pentru a se asigura soluționarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiție”.

Afaceristul Ioan Crişan deţinea o fermă de somn african, una dintre puținele ferme din Europa de Est, situată în apropiere aunei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Potrivit presei locale, Ioan Crişan a adus într-un bazin termal şi câţiva crocodili, pentru a dezvolta o fermă care să producă carne de crocodil, căutată în restaurantele din vestul Europei, acolo unde exporta şi somn african.

Share