home EVENIMENT Intoxicarea cu Arhiva SIPA începe cu legiferarea Comisiei SIPA

Intoxicarea cu Arhiva SIPA începe cu legiferarea Comisiei SIPA

Share

Intoxicarea României cu otravă, minciuni, dezinformări de tot felul începe acum. Totul, după ce legea de desecretizarea a Arhivei SIPA va intra în vigoare. Deocamdată, hotărîrea de guvern privind desecretizarea Arhivei SIPA a fost adoptată ex-abrupto.

Becul de la Arhiva SIPA a fost schimbat de 20 de ori, de 4 – 7 oameni

Datele ţinute ascunse până acum le vom afla abia în 2020, însă parţial şi numai în anumite condiţii, conform ministrului Justiției. O comisie din cinci specialişti are termen trei ani pentru a inventaria toate informaţiile.

Calcule: Sunt 375 de dosare la un membru al comisiei, dacă luăm în calcul toţi cei opt membri. Un an are 365 de zile. Trei zile oare ajung pentru fiecare dosar ca un om să-l lectureze şi să stabilească categoriile de informaţii existente?

În funcţie de categoria de informaţii, acestea vor deveni publice, vor fi folosite în anchete sau vor fi distruse. Dar să vedem cine anume va face parte din această comisie.

Intoxicarea va porni dinspre membrii comisiei de inventariere

Tudorel Toader, ministru Justiţiei, a explicat:

Se constituie o comisie din 5 membri, certificaţi ORNISS. Să aibă acces la informaţiile secrete de stat. Vor fi doi membri de la Ministerul Justiţiei, doi de la Secretariatul General al Guvernului, unul de la ANP. Plus trei supleanţi, provenind de la Ministerul Justiţiei, Secretariatul General şi ANP. În total opt, plus încă doi secretari ai comisiei care asigură activitatea administrativă a respectivei comisii.

Aici este cheia. Deja a apărut informaţia conform căreia Tudorel Toader ar urma să fie schimbat miercuri. Sursa: Antena 3. Modul golănesc în care a fost difuzată informaţia este o dovadă că alde PSD au aceasta în cap. Să-l schimbe pe Toader. Să controleze o serie de lucruri. Printre care şi modul în care se face desecretizarea Arhivei SIPA.

Intoxicarea şi rădăcinile acesteia sunt în modul cum se face desecretizarea arhivei

Dacă, spre exemplu, o serie de informaţii care trebuie distruse vor fi desecretizate, răul va fi făcut. Chiar dacă ulterior ele vor fi distruse. Cel mai parşiv lucru ce se poate petrece este următorul. Vom descrie mai jos modul de operare.

Pasul 1 este că unul sau mai mulţi membri ai comisiei vor face copii după anumite documente, solicitate de Sistemul Corupt. Scopul acestuia e să şantajeze magistraţii integri, ca să îi facă să se retragă. Modului: influenţarea dosarelor sensibile. Faptul este pus pe tapet de preşedintele CSM, Mariana Ghena.

Pasul 2 este şantajarea magistratului vizat. Metode sunt o mulţime. Primirea de către acesta acasă a fotocopiei documentului de şantaj. Telefoane de ameninţare. Emisiuni de televiziune în care se fac aluzii pricepute doar de magistratul în cauză.

Miza deturnării dosarului e mai mare decât infracţiunea desecretizării a ceea ce trebuie distrus

Un membru supleant al comisiei primeşte de la un mare şmecher, vizat într-un dosar de corupţie, o veste. “Dacă dai peste documente compromiţătoare despre X, le vreau. Vei fi plătit gras. Ce contează dacă faci puşcărie câţiva ani? După, îţi vei petrece restul vieţii în Seychelles, ca belferul”.

Această este cea mai simplă variantă. Să privim în perspectivă instituţională. Cea mai complexă va fi dacă un magistrat, pe viaţă, va fi şantajabil cu ajutorul unor astfel de documente. Lucrul acesta va fi ştiut doar de el şi de cei care îl şantajează, adică îl controlează. Omul poate să devină persoană publică, să facă carieră. Inclusiv în politică. Îngrozitor…

Probabil că scurgerile de informaţii din dosarele SIPA vor începe imediat ce comisia va începe să lucreze. Voi avea ocazii numeroase să aduc aminte de această postare.

Citeşte şi
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dat semnalul atacului final asupra statului de drept. Acesta
Cum se explica oare faptul ca aceiasi oameni sunt foarte eficienti in a destructura statul
Reporteri fără Frontiere susţine că noua lege adoptată de Adunarea Parlamentară a CSI de reglementare
Rareș Bogdan afirmă că PSD a trimis un măr otrăvit prin intermediul CCR și că
CCR a decis că voinţa poporului român este neconstituţională. Un grup de răufăcători a populat
Adrian Ţuţuianu, fost vicepresedinte al PSD, il acuza pe Codrin Stefanescu, fost secretar general al
Grupul eurodeputaților PPE a anunțat că își reafirmă sprijinul pentru candidatura Laurei Codruța Kovesi la
Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat că a solicitat asociaţiilor profesionale ale magistraţilor să transmită
Gabriela Firea, primarul Bucureştiului, refuză speriată să participe la festivitatea organizată pe Arena Naţională, în
Un transcript al certei dintre Viorica Dăncilă şi Gabriela Firea a ieşit la suprafaţă din
Share