home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION: Interpretatul live. Avantaj pentru cei cu rutina

EUROVISION: Interpretatul live. Avantaj pentru cei cu rutina

Share

Organizatorul Concursului National Eurovision ar fi trebuit sa lase macar o emisiune in care toti concurentii sa cante live, pentru a se acomoda cu conditiile de cantat live intr-un concurs, unde emotiile sunt mari.

Mai ales ca a canta intr-un studiou de televiziune era o etapa intermediara spre a canta intr-un hangar in care poti parca un avion, ca sala Circului de Stat, unde sunetele se aud altfel si, daca nu ai experienta de scena, de concert, esti mancat.

Iarasi ma vad obligat (si cu parere de rau o fac, pentru ca nutresc respect pentru interpretii despre care scriu) sa subliniez: avantajati sunt cei care au mai cantat live.

Adica, evident, compozitorii-concurenti din spatele lor, pentru ca o ciudatenie anul acesta este ca nu interpretul, ci autorul piesei castigatoare va primi masina, in timp ce fraierul care face galci pe scena se va alege cu trofeul comis de Alexandru Ghildus (omul care a pus un cartof negru in varf de teapa in fata Palatului Regal).

Deci: tripla de la “Save Our Lives”, Luminita Anghel – Tony Tomas – Adrian Piper, ca si concurenta sa, dubla Paula Seling – Ovidiu Cernauteanu, sunt marii avantajati ai finalei.

Share