home EUROVISION, EVENIMENT Înscrierile pentru Eurovision România încep pe 6 februarie

Înscrierile pentru Eurovision România încep pe 6 februarie

Share

Întrucât serviciul de presă al Televiziunii Române, instituţie mass-media care a anunţat de curând că la Timişoara s-au înregistrat -110 grade Celsius, nu a catadicsit să ne trimită un comunicat, mă văd nevoit să anunţ dând link-uri că luni, 6 februarie, începe înscrierea la consursul Eurovision Song Contest 2012.

Trilulilu

Şi anul acesta, SRTV a reuşit performanţa să gafeze. Pur şi simplu prin faptul că nu a făcut nimic până acum. Lipsa banilor nu justifică întârzierea până la limită a pregătirilor pentru această competiţie.

Practic, Manoliu este obligat să facă bici dintr-o materie maro care, în lumea ideilor, este egală cu o situaţie foarte albastră spre vineţiu.

Dana Andronie susţine că Dan Manoliu are “o misiune sinucigaşă”. El…

…trebuie să facă o scamatorie şi să scoată până pe 10 mar­tie un sponsor care să cotizeze cu 130.000 de euro pentru ca Ro­mâ­nia să se prezinte onorabil la cea de-a 57-a ediţie a Eurovisionului

Iată o descriere foarte exactă a situaţiei în care se află Manoliu:

Dacă România va reuşi să ajungă în fi­nala de la Baku (26 mai) şi să mai şi ob­ţină un loc onorabil, i se va spune: «Vezi, se poate şi cu bani puţini!». Totodată, dacă România nu va trece de semifinală (22 mai) sau, ferească Dumnezeu!, prinde un loc din vârful cozii clasamentului, atunci i se va re­pro­şa: «Nu sunt bani pentru salariile din TVR şi s-au aruncat aproape 100.000 de euro pe Eurovision!». Şi într-un caz şi în celălalt, Manoliu va ieşi şifonat. Asta e, fiecare plăteşte pentru faptele sale, mai devreme sau mai târziu

Înscrierile pentru selecţia na­ţi­o­nală încep pe 6 februarie şi se încheie pe 23 februarie (data poştei). Atenţie, pot intra în concurs şi cântecele lan­sate după 1 septembrie 2011, aşa cum este prevăzut şi în regulamentul EBU (European Broadcasting Union)!

Libertatea

Ju­riul va fi format fie din 9, fie din 11 membri. În finala din 10 martie, transmisă în direct la TVR, vor ajunge minimum 12 piese, maximum 17. Faţă de se­lec­ţiile naţionale precedente, în acest an va fi organizată direct finala, cos­tul fiind estimat la 12.000 de euro.

Website-ul Ştiri de Cluj dă declaraţia lui Mihai Trăistariu, care se dă prinţesă-n balansoar, lebădă-n conservă şi Gargantua-n Pantagruel:

Am fost foarte afectat cand am aflat ca Dan Manoliu (coordonatorul selectiei) a sunat-o pe Inna sa-i propuna sa reprezinte Romania. M-a deranjat foarte tare, pentru ca, in sufletul meu, eu speram sa mi se faca mie o astfel de propunere.

Inca detin cel mai mare punctaj acumulat vreodata de un artist roman la Eurovision. Asa de tare m-am supărat dupa ce am aflat asta, ca m-am gandit serios sa nu mai particip

Problema este că trebuie găsiţi sponsori pentru completarea sumei, conform Muuz.ro:

Există totuşi o mică problemă: TVR va suporta doar o parte dintre cheltuielile legate de organizare şi participare, însă trebuie găsiţi sponsori care să furnizeze 130.000 de euro. „Am început să căutăm sponsori, nu va fi uşor, dar cred că ne vom descurca. Probabil că anul acesta vor fi sponsori mai mulţi şi mai mici, iar dacă e cineva interesat, noi îl aşteptăm

Share