Începe evacuarea în forţă a spaţiilor comerciala de la Metrou Bucureşti

Share

La Metrou Bucureşti se face curăţenie. Este vorba despre curăţenia economică. Toate căpuşele pesediste sunt eliminate.

Metrorex ar urma să înceapă în această săptămână procedurile de evacuare a spațiilor comerciale de la Metrou – deținute de firma sindicatului, în condițiile în care termenul acordat pentru eliberarea acestora a expirat pe 2 aprilie.

„Contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent. De asemenea, pentru spațiile comerciale nu au fost identificate autorizații de construire emise”, au transmis reprezentanții Metrorex.

Potrivit companiei, pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru siguranța călătorilor și a infrastructurii de metrou este unul iminent, pentru că: spațiile reprezintă obstacole în calea de evacuare, în caz de urgență, îngreunează accesul la hidranţii interiori; nici o construcție după 2010 nu are aviz ISU.

„Pentru corecta informare a publicului, reiterăm faptul că stațiile de metrou reprezintă proprietate publică a statului, dată în concesiune companiei Metrorex. Ocuparea fără drept a domeniului public al statului este o încălcare flagrantă a legii. Lipsa autorizației de construire și nerespectarea normativelor de siguranță reprezintă o adevărată urgență de siguranță și ordine publică”, a precizat Metrorex.

Metrorex a anunțat în urmă cu mai mult de o săptămână că a notificat firma care administrează spațiile comerciale de la metrou ca, în regim de urgență, să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta stațiilor de metrou, până la data de 2 aprilie, deoarece „pun în pericol siguranță transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență”.

Share