Imprimante – cum întreţii corect sistemele cu tehnologie laserjet

Share

Imprimantele sunt echipamente omniprezente în birourile mari dar şi în cele mici. Sunt utilizate în cabinetele medicilor de familie, în secretariate în notariate, construcții şi multă alte cabinete.

Corect utilizate aceste dispozitive sunt soluții inteligente care ajută la realizarea sarcinilor, optimizarea timpului de lucru şi a costurilor. Imprimantele cresc randamentul de lucru iar costurile pot fi considerabil micșorate, dacă dispozitivele sunt corect exploatate. Întreținerea optimă a echipamentelor măreşte perioada de viaţă şi utilizare. În rândurile următoare vom discuta despre cum trebuie întreţinute corect imprimantele cu tehnologie laserjet.

Operațiuni frecvente

Imprimantele, indiferent de mărime, tehnologie sau marcă trebuie corect întreţinute pentru a funcționa perfect. Curăţarea periodică de praf este una dintre sarcinile ce trebuie tratate cu multă responsabilitate. Îndepărtarea prafului şi a depunerilor microscopice previne pătrunderea microparticulelor în sistem. Depunerile de praf pot determina erori şi pot scădea calitatea materialelor imprimante.

O altă operaţiune de întreţinere este cea de verificare a conexiunilor şi a cablajelor. Chiar dacă dispozitivul funcţionează prin comenzi lansate de la distanța, tot trebuie analizată periodic starea calului de alimentare. Un cordon de alimentare în stare impecabilă va preveni scurtcircuitarea echipamentului.

Dacă vorbim de consumabile, clar ne gândim la înlocuirea unui toner imprimantă. Această operațiune trebuie realizată când semnalele luminoase indică finalizarea acestuia.Trebuie alese cartuşele originale sau variantele compatibile pentru a funcţiona perfect. De asemenea trebuie curățat interiorul cu cârpa moale pentru a îndepărta reziduurile eliberate accidental.

Operațiuni specializate

Una dintre operațiunile specializate este de curăţare a cartuşului toner. Aceasta curăţare trebuie realizată când se observa pete pe hârtia imprimată. Cartuşul de toner Brother TN-2411 sau orice alt cartuş, se igienizează cu cârpă curată fără scame. Operațiunea se realizează cu solvenţi neutrii. Soluţiile volatile şi cele cu amoniac distrug componentele imprimantei, deci trebuie evitate. Cartuşele cu tonere trebui manipulate cu grijă pentru a nu se împrăștia accidental.

Sursa de imagine:
CIGI / Shutterstock.com

Share