home CORUPTIE, POLITICA IC Teodorescu. Proptitul pesedist perfect, dat afară de Orban de la Justiţie

IC Teodorescu. Proptitul pesedist perfect, dat afară de Orban de la Justiţie

Share

Postul de secretar general al Ministerului Justiției a fost ocupat până acum trei zile de Ion Claudiu Teodorescu. A fost sprijinit constant de Ponta și Florin Iordache și a reușit să mai stea încă trei luni în coasta ministrului Cătălin Predoiu.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

În anul 2012, a dat concurs pentru o funcție de execuție, unde a stat doar o lună, după care a fost numit prin detașare prefect de Gorj.

Între anii 2012 și 2017, în doar cinci ani, grație sprijinului politic oferit de Victor Ponta și PSD, a ajuns foarte rapid – prin procedura detașării – în funcții de înalt funcționar public (prefect, secretar general adjunct și secretar general al Ministerului Justiției).

A căzut în dizgrație o singură dată, între anii 2015 – 2016 (în perioada în care era ministru al Justiției Raluca Prună), când a fost revocat din funcție, după ce în presă au apărut acuzații că ar fi încercat aranjarea unui concurs pentru postul de secretar general adjunct al MJ.

A fost recuperat de PSD la cinci zile după instalarea Guvernului Grideanu, în ianuarie 2017, când a fost numit secretar general al MJ. Nu a dat nici măcar un concurs pentru funcțiile de înalt funcționar public pe care le-a îndeplinit din anul 2012 și până în prezent, toate numirile sale fiind făcute prin decizia politică a unor reprezentanți PSD.

A fost păstrat în funcție de ministrul liberal al Justiției, Cătălin Predoiu, până acum câteva zile, când a fost destituit de primul ministru Ludovic Orban, prin decizia nr.106/4.02.2020.

A menționat, în ultima declarația de avere depusă, un venit anual încasat de 230.000 de lei, adică de aproape 20.000 de lei pe lună.

După ce a intrat în corpul funcționarilor publici în 2012, ocupând doar pentru o lună un post de consilier la o structură ce aparținea de fostul Minister al Comunicațiilor, a urcat, în doar cinci ani, grație relațiilor politice pe care le-a avut în cadrul fostului partid de guvernămînt – PSD, în fruntea ierarhiei funcțiilor publice din Ministerului Justiției.

Funcția de secretar general (SG) al unui minister este cea mai înaltă la care poate să aspire un funcționar public de carieră. Pentru acest lucru îți trebuie oficial condiții precum vechime, studii, competențe, etc, iar neoficial proptele.

În prezent, funcția de secretar general al ministerului a căpătat o importanță aparte, mai ales dacă postul de ministru se vacantează, dintr-un motiv sau altul: printr-un OUG dat în septembrie 2019, fostul premier Viorica Dăncilă a desemnat secretarul general de minister ca persoana ce devine ordonator principal de credite, în absența ministrului.

Share