home CORUPTIE, POLITICA Gruparea PRM din PSD îl vrea prim-ministru pe Şerban Nicolae. Ori pe Olguţa Vasilescu…

Gruparea PRM din PSD îl vrea prim-ministru pe Şerban Nicolae. Ori pe Olguţa Vasilescu…

Share

Şerban Nicolae sau Olguţa Vasilescu ar fi cele două nume cu care Codrin Ştefănescu crede că PSD trebuia să meargă la Cotroceni, ca propuneri de prim-ministru.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Propunerea PSD pentru postul de prim-ministru, Remus Pricopie, pare a fi înfuriat falanga PRM-istă a partidului condus de Marcel Ciolacu.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Codrin Ștefănescu a definit actuala conducere interimară a PSD ca fiind „o conducere de mielușei”, care „stau în fața stăpânirii şi joacă după nişte lucruri deja impuse”.

Ofensiva lui Codrin Ștefănescu

„Noi, în momentul de față, dăm senzaţia că suntem nişte mieluşei, cu o conducere de mieluşei, care stau în fața stăpânirii şi joacă după nişte lucruri deja impuse.”

„Lucrurile sunt simple. CCR spune clar că preşedintele nu e decident în a numi premierul, ci doar mediator. Nesocotirea Constituţiei înseamnă încălcarea statului de drept, despre care tot vorbesc ei.”

„Ciolacu dorește ceea ce i se spune că trebuie să dorească. Noi, ca partid, am rămas siderați, inclusiv cu propunerea de premier.”

„Cum să mergi la Cotroceni cu Remus Pricopie? Păi, nu știm cine e Remus Pricopie? Chiar așa am ajuns, să jucăm pe față cu Sistemul?”

Cu Şerban Nicolae la înaintare

„Tu, ca PSD curajos, te duci cu Şerban Nicolae prim-ministru şi joci inclusiv cartea suspendării. Dai dovadă de curaj în fața electoratului tău, te lupţi pentru voturile astea şi o faci cu toate pârghiile democratice, până la capăt, mai ales că ai majoritate.”

„Anticipatele au sens doar când partidele nu pot forma o majoritate. Tu ai majoritate, în momentul de față, deci poţi să vii cu un om din partid, cum e Şerban Nicolae, cum e Olguța, cum sunt alţii, hotărâţi şi curajoşi, şi să joci cartea asta – «Domnule, dacă încalci Constituția, jucăm şi cartea suspendării!». Că ne iese, că nu ne iese, dar măcar o anunţi, să vadă şi adversarul tău politic, în mod democratic, că tu joci toate cărţile pe care le ai şi le iei în serios şi nu faci blat.”

Share