Grădina splendidă din faţa casei vinde bine întreaga proprietate

Share

Valoarea unei proprietăţi rezidenţiale creşte prin amenajarea grădinii din faţa casei. Totodată, investiţia în frumuseţea acestui colţ de natură face toţi banii şi numai pentru că contribuie decisiv la creşterea gradului de vizualizare a proprietăţii, pe orice cale s-ar realiza aceasta.

foto: Tudor Court Hotel

În fapt, valoarea proprietăţii creşte cu o sumă dublă faţă de investiţia în proiectul şi echiparea „colţului de natură“ care va fi grădina din faţa casei, potrivit specialiştilor în proiectarea şi echiparea proprietăţilor imobiliare.

„Întotdeauna, fotografia (făcută de un profesionist) a unei case cu grădină va atrage atenţia, în cataloage sau pe site-uri de specialitate, înaintea unei case fără grădină. Nu sunt statistician, dar cred că rata vizualizărilor este incomparabil mai mare în primul caz faţă de cel de-al doilea“, spune arhitectul peisagist Alexandru Gheorghe.

Arhitectul găseşte, totuşi, în experienţa sa, şi argumente statistice atunci când vine vorba de bani. „Dincolo de plusul de atractivitate vizuală adus de o grădină frumoasă, la valoarea proprietăţii în care este inclusă aceasta se adaugă cel puţin dublul sumei de bani dedicaţi amenajării“, adaugă arhitectul.

Alexandru Gheorghe propune un reper dinainte de criză… citeste tot pe Ziarul tau

Share