Gitenstein: Nu am niciun comentariu, telegramele vorbesc de la sine

Share

Ambasadorul SUA la Bucureşti Mark Gitenstein a declarat luni răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că nu are niciun comentariu legat de telegramele atribuite misiunii diplomatice care au apărut în presă, adăugând că acestea “vorbesc de la sine”.

foto: Romania libera – Gitenstein: SUA voiau bani de la România pentru avioanele F16
fotoinfo: “Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, duminică, la Pro TV, că România a luat deciza “de natură pur economică” de a renunţa la programul de achiziţionare de avioane F16 deoarece oficialii americani intenţionau să vândă şi nu să finanţeze vânzarea acestor aparate către România, informează Mediafax

Întrebat cum comentează conţinutul telegramelor apărute în presă, Mark Gitenstein a răspuns: “Nu, nu am nici un comentariu. Aveţi toate cablogramele, le puteţi citiţi singuri”.

Daily Business: Ambasada SUA nu comenteaza telegramele WikiLeaks: Nu ne pronuntam asupra veridicitatii lor

La insistenţele jurnaliştilor, Mark Gitenstein a mai declarat: “Nu. Nu am nici un comentariu, ele vorbesc de la sine”.

Ambasada SUA la Bucureşti a precizat, luni, că Departamentul de stat nu comentează cu privire la materiale care este posibil să fi ajuns în presă, misiunea diplomatică menţionând că nu se poate pronunţa asupra autenticităţii nici unui document oferit presei.

HotNews: Dan Voiculescu – Cine este WikiLeaks?

“Departamentul de stat nu comentează cu privire la materiale, inclusiv documente confidenţiale, care este posibil să fi ajuns în presă. Noi nu ne putem pronunţa asupra autenticităţii nici unui document oferit presei”, a comunicat Ambasada SUA… citeste tot pe Mediafax

Share