Cine a turnat documentele WikiLeaks?

Share

Trei publicaţii (Adevărul, Jurnalul naţional şi Kamikaze) au ajuns la o înţelegere, şi anume  să publice documentele WikiLeaks începând cu 30 martie. Hotnews însă le-a publicat înainte, chiar dacă-n mod normal nu avea de unde să le aibă, iar acum toată lumea se întreabă cine a trădat.

foto: RV

Vă dau eu informaţia pe surse: Kamikaze. De fapt, nu publicaţia în sine, ci un om de acolo, pe care-l veţi vedea în curând ca angajat al Hotnews. El negociază transferul de câteva săptămâni, pentru că s-a cam terminat finanţarea pentru săptămânalul de umor – realizat ca o replică la revista Academia Caţavencu, iar gaşca începe să-şi caute un nou loc muncă. Voi reveni.

Update: Mai târziu, Cătălin Prisăcariu, redactor-şef adjunct la Kamikaze, cel suspectat de sursele mele că a furnizat documentele către Hotnews, a făcut câteva precizări legate de această ştire. Le puteţi citi în continuare.

“1. Nici revista Kamikaze, nici persoana mea nu au furnizat vreun document WikiLeaks redacției hotnews.ro. Ar fi fost, în orice caz, ilogic, câtă vreme suntem instituţii de presă concurente. În plus, anunțasem deja publicarea telegramelor în revista Kamikaze… citeste tot pe Reporter Virtual

Share