home EVENIMENT, POLITICA, SPORT Gigi Becali a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

Gigi Becali a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

Share

Ora 6:30 Omul de afaceri Gigi Becali, patron al Clubului Steaua, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, insa decizia aceasta nu este definitiva. Avocatii sai declara ca vor face recurs.

Ora 8:00 Gigi Becali a primit primul mic dejun gratis, ca orice detinut: marmelada cu paine si cu ceai.

Si, pentru ca tot suntem pe Dambovita, unde totul este ca o continua vaicareala cu accente tragicomice, trebuia sa vina si ziua cand, tot ca o tragicomedie, Jiji sa fie arestat. Realitatea in care traim este insa si imprevizibila.

Gigi Becali, ca Al Capone

Gigi Becali nu a fost arestat nici pentru mituirea unui arbitru sau a altuia, nici pentru meciuri aranjate prin campionat, nici pentru evaziune fiscala, nici pentru faptul ca a alergat cu Maybachul dupa jucatorii unei anumite echipe de fotbal, promitandu-le bani, nici pentru notoriul Dosar Valiza, nici pentru ceea ce eu presupun a fi fost aranjamentul din spatele Scandalului Bricheta.

In fond, nici pe Al Capone baietii astia, printre care sunt prea multi incompetenti si corupti, politistii, procurorii, judecatorii nu au reusit sa-l bage la bulau pentru crimele pe care le-a facut, nici pentru traficul de droguri, de alcool si bauturi alcoolice in timpul prohibitiei, nici pentru mituirea unor politicieni.

Golanul care fură cornete de inghetata

Nu ca Becali s-ar compara cu marele mafiot italo-amercan, nici nu suporta comparatie, diferenta dintre cei doi este ca aceea dintre gangsterul care stapaneste piata neagra din mahala si golanul de noua ani care fura cornetele cu inghetata, cand vanzatorul ambulant s-a dus sa mictioneze la WC-ul de la alimentara din coltul strazii de dupa colt.

Exista insa unele apropieri intre cazuisticile celor doi. Cat despre Steaua, reamintesc ceea ce am spus cu acea ocazie. In dimineata zilei meciului Rapid-Steaua, in care s-a produs acea porcarie cu bricheta, mi-am cumparat de la chiosc filmul meciului din finala Cupei Campionilor FC Barcelona – Steaua.

Seara, voiam sa ma uit la meci si, indiferent de rezultat si chiar daca sunt rapidist, ulterior voiam sa vizionez marele meci al Stelei. Iar aceasta pentru ca respect foarte mult marca Steaua Bucuresti. Daca Rapid Bucuresti este cel mai vechi club din Vechiul Regat, Steaua este cel mai prestigios club.

Gigi Becali, dupa mizeria cu bricheta

Daca Rapid, pana in anul 1986, avea cei mai multi suporteri din Romania, urmat de Progresul, de-abia apoi fiind Steaua si Universitatea Craiova, dupa castigarea Cupei Campionilor Steaua a devenit cel mai iubit club din tara noastra.

Ei bine, dupa mizeria cu bricheta nu am mai putut sa ma uit la marele meci al Stelei din urma cu 20 de ani. Nici pana azi nu m-am uitat la aceste meci fabulos.

Mai intai, vreau sa vad Steaua curatandu-se de Becali si de toate pervertirile pe care le-a facut acesta asupra spiritului acestui mare club de fotbal. Pentru aceasta, este posibil si poate necear ca FC Steaua sa fie nevoit sa treaca printr-un fel de purgatoriu. Nu stiu cat de profund trebuie sa fie acest purgatoriu, dar el trebuie sa mistuie toate deseurile lasate de George Becali in Ghencea, asemeni celor lasate azi-noapte de sustinatorii sai la Judecatorie.

Un mare club de fotbal

Apoi, chiar si aceia dintre noi care nu suntem nici stelisti, nici nu iubim Steaua, ci alte echipe de fotbal, poate ca vom putea din nou sa respectam acest mare club de fotbal. Intr-o zi.

gigi becaliSURSA FOTO: SteauaFC.com

Printr-un abur, din cauza timpului care a trecut de atunci si a practicilor becaliene, legendara echipa a Stelei ’86 imi mai da frisoane si acum:

de la stanga la dreapta
===============
SUS: Ladislau Boloni, Miodrag Belodedici, Stefan Iovan, Victor Piturca, Adrian Bumbescu, Helmut Dukadam
JOS: Mihail Majaru, Marius Lacatus, Ilie Barbulescu, Gavrila Pele Balint, Lucian Balan.

Susţinătorii lui Becali au renunţat la protest (ProSport)

Pe lângă Victor şi Giovani Becali, Mădălin Voicu şi Costel Bucur au ţinut să fie prezenţi la Judecătoria sectorului 1, pentru a susţine cauza patronului din Ghencea. Alături de acestia, câteva sute de oameni, membri PNG sau simpatizanţi ai Războinicului Luminii, au manifestat contra a ceea ce ei considerau ca fiind un abuz.

Nu se ştie însă cu exactitate câte dintre persoanele prezente au venit din proprie iniţiativă şi câţi au fost tocmiţi de apropiaţi ai latifundiarului să creeze atmosferă şi presiune.

Ora 1:27 La Judecătoria sectorului 1 continuă să sosească susţinători de-ai lui Becali. Sunt în jur de 500 de inşi.

Baner imens “free Gigi”

Ora 1:30 Fanii lui Becali au scos din dotare un banner imens pe care au inscripţionat mare: “FREE GIGI!”. Toţi cei prezenţi strigă “Libertate!” şi “Îl vrem pe Gigi acasă!”

Ora 3:00 Mai puţin de o sută de susţinători ai lui Becali au rămas la Judecătoria sectorului 1. Văzand că verdictul se amână, cei mai mulţi au preferat să se indrepte spre casă.

Ora 4:00 Aproape toţi cei prezenţi în faţa Judecătoriei sectorului 1 pentru a-şi manifesta ataşamentul faţă de latifundiar au plecat. În urma lor a rămas un munte de gunoaie.

Citeşte şi
CAB a decis că echipa deținută de Gigi Becali nu mai are voie să folosească
Un Rapid vlăguit de subţierea dată prin procedura de insolvenţă şi o Stea cu puşti
Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind condamnă agresiunile săvârşite de către conducerea Clubului
~sechestru pe gunoiul Cosa Nostra~Steaua sub teroarea Becali~frauda, sport national in Grecia~personajele din sceneta franceza
~Basescu: imprumutand pentru salarii-pensii dam faliment~Udrea anunta schimbari in Guvern~exista viata dincolo de corporatie~Roubini: 50%
Becali a afirmat că nu a respectat Codul Fiscal când a plătit suma de transfer
Minutul 2: prima faza de atac a Stelei, Kapetanos fantazeaza, ii paseaza lui Iulian Apostol,
Greseala a lui Abrudan, care i-a pasat practic lui Joe Cole, in loc sa dea
Ceea ce este cel mai revoltator e felul in care tot ce se intampla la
Uneori, facand revista presei, am impresia ca mereu trecutul se repeta, la infinit. Adica facem
Share