home CORUPTIE, POLITICA Gheorghe Ștefan, condamnat la 3 ani închisoare cu executare

Gheorghe Ștefan, condamnat la 3 ani închisoare cu executare

Share

Gheorghe Ștefan, fost primar al Piatrei Neamț, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. El și-a recunoscut vinovăția în dosarul privind finanțarea ilegală a PDL.

Judecătorii au admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Gheorghe Ștefan cu procurorii DNA. Ei au decis ca fostul primar să primească o pedeapsă de trei ani închisoare cu executare.

Instanța a mai dispus confiscarea sumei de 165.000 de euro de la Gheorghe Ștefan. Este menținut sechestrul până la concurența sumei de 235.000 de euro.

Gheorghe Ștefan e deja la închisoare

În prezent, fostul primar se află în penitenciar. El este condamnat definitiv la șase ani de închisoare în Dosarul Microsoft.

Pe 13 decembrie 2016, procurorii DNA Ploiești au sesizat Tribunalul București cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Gheorghe Ștefan, fost primar al municipiului Piatra Neamț și vicepreședinte PDL, acuzat de trafic de influență și folosirea influenței funcției de conducere într-un partid politic în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Conform acestui acord, Ștefan a acceptat să primească 3 ani închisoare și interzicerea pe o perioadă de 3 ani, după executarea condamnării, a unor drepturi: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor.

Potrivit DNA, la nivelul anului 2009, în cadrul PDL a existat o înțelegere între secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan, în sensul obținerii de bani pentru partid.

Share