Germania va renunta complet la energia nucleara

Share

Guvernul german va renunţa în totalitate la producţia de energie nucleară până în 2020, procesul urmând să se deruleze gradual, a declarat, luni, secretarul de stat din Ministerul Mediului Juergen Becker, pentru Reuters.

foto: BuzzNews

“A fost luată o decizie pentru închiderea a opt centrale până la sfârşitul acestui an, iar acestea nu vor fi în mod sigur reactivate. Restul de nouă centrale rămase vor fi închise până la sfârşitul deceniului.

Japonia ne-a arătat că în cazul unui eveniment neprevăzut riscul este prea mare pentru a continua cu energia nucleară. Este bine să dezvoltăm alte surse de energie într-o ţară civilizată”

, a spus el.

O renunţare treptată ar afecta profiturile marilor companii de utilităţi RWE, E.ON, EnBW şi Vattenfall cu sute de milioane de euro anual, notează Reuters.

Comentariile oficialului vin în contextul anunţului de luni al asociaţiei industriei energetice din Germania, potrivit căruia ţara a devenit un importator net de energie, mai ales din Franţa, unde compania de stat EDF operează 58 de reactoare.

Becker a fost prezent luni la o conferinţă a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă în Emiratele Arabe Unite… citeste tot pe Mediafax

Share