Dramoleta Ghiţă / SOV, în faza pe-nhăţate

Share

Chiar daca astazi la CNA a fost discutata si situatia de la Antena 3 )de unde Sorina Matei, nou evadata, dupa foarte multi ani petrecuti in curtea mogulului felinian, si-a descoperit virtuti pentru presa independenta si nuanteaza in draci), vedeta zilei a fost scandalul monstru de la Realitatea Media, companie condusa formal in prezent de un interlop, unde ambele tabere spun confesionalului de la CNA ca partea inamica a facut cenzură editorială. Vorba cantecului:

De se jura ca nu fura
De l-am prins cu ou’n gura
Pana la urma tot am descoperit cu stupoare ca este o banala muratura.

Pana la urma, din telenovela enache-freciuisto-ghiţiană de astazi, de la Consiliul National al Audiovizualului, eu inteleg asa: avem de-a face cu doua gasti, care se lupta sa puna mana pe oficina de presa Realitatea TV, care tocmai si-amprospătat licenţa de emisie (The Money Channel e cantitate neglijabila, se achizitioneaza la pret de doi în unu, acesti oameni nu cunosc si nu respecta ceea ce ar putea sa insemne valoarea unui MSNBC romanesc).

foto: BestPlace

Despre gasca lui SOV stim destule. Am asa, o jena, pentru ca pe multi dintre acesti oameni ii cunosc personal, dar cu ei m-am lamurit demult: a facut drepti/culcati cu ei Vantu prin toti boschetii din Ilfov, i-a pus la probe impuse, de s-au selectat cei mai culanti si umili dintre ei, in timp.

Nu stim insa mare lucru despre gruparea de interese din care s-a extras ghiocelul biznisman Ghita (zis Seby’n timpul liber). Poate doar ca e prieten cu Victoras Ponta, cu care se tine, din cand in cand, de joace de baschet.

Mai stim ca Asesoft face legea de cativa ani in campionatul national masculin de baschet, de cand echipele traditionale puternice nu se simt prea bine, iar asta pentru ca firma, Asesoft insasi, se simte excelent cand altii intra in colaps. Cum e posibil acest lucru – nu a explicat pana acum nimeni.

Adica, si eu sunt unirist (adica tin cu Unirea Focsani, echipa care, dupa cate stiu, nici nu mai exista) si rapidist, dar asta nu inseamna obligatoriu ca o sa cumpar cele doua echipe si le voi duce pe amandoua la glorie sportiva.

Aici, cu nenea Ghita, se petrec alte lucruri pe care nu le stim, de sta omul asta cu conducta fixata la bugetul statului de ani si ani de zile. Care sunt acestea? Aştept să se manifeste jurnalismul de investigaţie din România.

Acestea fiind zise, vad ca mai nou toata lumea se acopera de deontologíi si se raporteaza la presa inalta. De exemplu, Oana Stancu si cu Adrian Ursu, cand au plecat de la Realitatea TV (unde faceau o emisiune cremenala, demna de editiile politice ale Reflectorului de pe vrema lui Ceausescu, unde erau infierati tovărăşeşte tradatorii care incercau sa fuga in Iugoslavia si Germania), s-au dus la Antena 3 cu textul urmator: noi am vrut sa facem presa libera si am fost cenzurati. Iata, de exemplu, acum, pe aceeasi doctrina, Adrian Ursu le-a zis-o alora de la CNA de li se aburira ochelarii:

Nu doresc să fiu părtaş la compromiterea muncii jurnaliştilor din Realitatea TV, prin afişarea publică a unor acuze si manifestari care demonstreaza lipsa de respect fata de profesie si fata de capitalul de credibilitate al unei institutii de presa.

Mai, tata, mai… Sa retinem ca Adi Ursu a trimis textul citat scris, nu s-a prezentat in persoana fizica la CNA, probabil pentru ca nu vrea sa fie partas.

Intre timp, sabiile se ascut pentru Consiliul de Administratie de pe 12 aprilie (ar fi trebuit sa-l tina pe 1 aprilie, sa fie siguri ca nu ne facem nici o iluzie). Am impresia ca tabara interlopilor lui Vantu (cu Nelu Temelie sau Palarie asta) se bate cu tabara pesedistilor lui Ghita, care vrea sa faca o alta Realitate TV, ceva mai scofidită (ca sa nu zic pesedită), cu burse ale pariurilor…

scrieti-ne! cum trebuie impuscat Emil Boc? Tras pe roata, spanzurat cu caterpillorul sau vandut Al-Qaeda? Raspunsul cel mai bun va primi premiul special de 100.000 de euro, in ziua caderii Guvernului Boc 10

Asa de tare se ascut sabiile, ca toate partile se acuza reciporc avantajos de practici nedeontologice. Sunt unii care cred ca acesta este defapt un reality show. Este si acesta un punct de vedere!

Eu ma distrez tot mai mult de povestea aceasta si ma bucur ca nu am reusit (acum mai multi ani) sa ajung sa lucrez pentru interlopu’ asta al lui SOV si, pe masura ce ma distrez mai tare, televiziunea aceasta se face mica. Tot mai mica. Noua televiziune de apartament al lui Vantu si Ghita. Faza pe inhatate.

P.S.: A, si sa nu va faceti iluzii ca tendinta controlista a CNA, care mai nou vrea sa stabileasca prin lege ce e aia ingerinta editoriala, va duce la ceva bun. Solutia nu este aceasta. Daca vei controla, singurul drum pe care poti sa mergi este sa maresti mereu controlul si sa esuezi, in picaj, in propriul tau controlism. Singura solutie era defapt, cred eu, autoreglementarea acestor chestiuni in interiorul breslei. Dar noi am ratat demult acel moment.

Share