home CORUPTIE, MASS MEDIA, POLITICA Georgică Severin, şeful SRR, va fi audiat ca suspect în Dosarul Caraş

Georgică Severin, şeful SRR, va fi audiat ca suspect în Dosarul Caraş

Share

Georgică Severin, președintele Societății Române de Radiodifuziune, va fi audiat marți de către procurorii DIICOT. Severin va fi audiat ca suspect.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Este vorba despre dosarul de constituire de grup infracțional organizat în care și Codrin Ștefănescu are aceeași calitate, au declarat surse judiciare.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) a anunțat, vineri, că a început urmărirea penală împotriva a 16 persoane, acuzate între altele de săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, șantaj, abuz în serviciu.

Codrin Ștefănescu, parlamentari, șeful Societății Naționale de Radiodifuziune și alte nume grele ar fi vizați de o anchetă DIICOT și DGA legată de schimbări pe criterii politice în instituții din vestul țării.

”În luna decembrie 2018, membrii grupului infracțional organizat s-au folosit de posibilitatea numirii unei persoane apropiate la conducerea organizației județene a unui partid politic, în scopul preluării controlului asupra tuturor instituțiilor publice de la nivelul județului Caraș-Severin și asupra altor unități publice, care dispun de fonduri financiare importante, în scopul însușirii sumelor de bani prin contracte de servicii și lucrări executate parțial sau fictiv”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Share