George Simion a făcut-o. AUR face parte acum din gruparea partidelor antieuropene

Share

Precum Profesorul Balthazar, George Simion s-a gândit ce să facă şi până la urmă a aflat. Adică a gafat.

Copreşedintele AUR George Simion a anunțat, în contextul deplasărilor pe care le-a făcut zilele trecute în Polonia și Belgia, afilierea partidului la „familia politică europeană a conservatorilor și reformistilor, de orientare centru-dreapta”, din care fac parte și conservatori polonezi, italieni, spanioli și britanici.

El se întâlnise la Varșovia cu reprezentanți ai partidelor de guvernare conservatoare, PiS (Partidul Lege și Justiție) și Partidul Solidaritatea Poloneză, discuțiile vizând situația companiilor de stat strategice, dar și proiectul de lege împotriva cenzurării Internetului, informează Aktual24.

„Polonezii, prin partidele de guvernare conservatoare, dar și prin istoria comună pe care o au cu românii, prin interesele actuale pe care le au în regiune și prin viitorul pe care ni-l dorim să fie comun, trebuie să fie aliații strategici ai României în zona”, a declarat George Simion, citat în comunicatul AUR.

El s-a întâlnit cu deputații Janusz Kowalski, secretar de stat în Ministerul Activelor Statului, și Radoslaw Fogiel, consilier al liderului PiS, Jaroslaw Kaczynski, și responsabil cu relațiile internaționale al partidului. „Simion i-a dăruit lui Fogiel o hartă a României Mari, când Polonia era vecină cu România Întregită la 1918”, a precizat AUR.

La Bruxelles, copresedintele AUR a avut o serie de întrevederi cu europarlamentari conservatori, discuțiile vizând pachetul de mobilitate care afectează transportatorii români, Pactul Verde european (Green Deal) care „va vulnerabiliza sistemul național energetic, inclusiv prin închiderea termocentralelor”, precum și teme de actualitate, precum „instituirea unui pașaport de vaccinare” sau „cenzura practicată de Big Tech (Facebook, Twitter, YouTube)”.

Share