home POLITICA Generalul Ciucă s-a înscris în PNL şi va candida la Senat

Generalul Ciucă s-a înscris în PNL şi va candida la Senat

Share

Unul dintre eroii forţelor armate române combatante în zone de război, generalul în rezervă Nicolae Ciucă, intră în politică.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, s-a înscris în Partidul Național Liberal și va candida pentru Parlament.

Orban spune că este onorat de decizia lui Ciucă și că îl va propune personal drept candidat pentru un mandat de senator. Pare-se că Nicolae Ciucă va fi aruncat în luptă la Craiova, contra Clanului Manda – Olguţa.

“Domnul ministru Ciucă este coleg cu noi, a luat decizia de a veni alături de noi, în PNL. Este o onoare pentru mine că domnul ministru Ciucă a decis să facă acest pas de implicare. Domnul Ciucă și-a servit țara și până acum și își va servi țara și de acum încolo. Va fi candidat la Parlament.

Personal, ca președinte aș partidului, îl voi propune candidat pentru Senat”, a declarat președintele PNL; prim-ministrul Ludovic Orban.

Liderul PNL a precizat că în Biroul Politic Național se va decizie care este organizația pe listele căreia va candida ministrul Apărării.

Întrebat despre candidaturile unor membri ai Executivului, Orban a explicat că, la întocmirea listelor, s-a ținut cont de unele criterii, între care rezultatele de la alegerile locale.

“Există o ierarhizare a listelor, făcută după anumite criterii. Doamna ministru Anisie este președintele PNL Sector 2, iar la București am ținut cont de niște criterii legate de rezultatele obținute de organizații, iar doamna ministru Anisie este pe loc eligibil” a afirmat liderul PNL.

Acesta a evitat să precizeze dacă fostul ministru Viorel Ilie va candida pe listele de la Bacău, explicând că partidul va face publice listele de candidați după ce acestea vor fi finalizate.

În ceea ce privește modul de întocmire a listelor de candidați în filialele județene, Ludovic Orban a arătat că acestea sunt întocmite prin decizia forurilor statutare județene.

“Ultima procedură statutară privitoare la liste este procedura de validare a listelor în Biroul Politic Național”, a arătat Ludovic Orban.

Share