home CORUPTIE, POLITICA Gabriela Firea și-a plătit din bani publici prezențele la tv

Gabriela Firea și-a plătit din bani publici prezențele la tv

Share

USR Bucureşti susţine, într-o postare pe Facebook, că primarul Gabriela Firea plăteşte publicitate din banii unor instituţii care nu justifica un astfel de demers, deoarece nu operează în regim concurenţial, nu vizează profitul şi nici notorietatea în spaţiul public.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

”Firea da banii noştri pe reclame, în loc să repare reţeaua de termoficare”, susţin reprezentanţii USR Bucureşti, care afirmă că, în 2019, doar 13 milioane de lei au fost investiţi în reţea.

”Firea da banii noştri pe reclame, în loc să repare reţeaua de termoficare: 4,9 milioane de lei la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti; 4,7 milioane de lei la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic; 4 milioane de lei la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti; 3 milioane de lei la Centrul de Proiecte Culturale ale Municipiului Bucureşti ARCUB. Iar acestea sunt doar câteva dintre cele aproape o sută de instituţii, direcţii şi companii care ţin de Primăria Capitalei şi care, sub o formă sau alta, sunt controlate de Gabriela Firea. Problema acestor cheltuieli este că ele nu se justifica, mai ales în cazul acelor structuri care nu operează în regim concurenţial, nu vizează profitul şi nici notorietatea în spaţiul public”, a scris, luni, USR Bucureşti pe pagina de Facebook.

Reprezentanţii formaţiunii spun că ”bugetele de publicitate ale primăriilor şi ale instituţiilor din subordine sunt folosite adesea de către primarii din România pentru a-şi răsplăti prietenii din presă. Se pare că Gabriela Firea nu face excepţie”.

”USR considera că aceşti bani ar fi putut fi folosiţi pentru investiţii în reţeaua RADET (Termoenergetica) pentru că bucureştenii să nu mai stea iarna în frig. În 2019, din 70 de milioane de lei câte au fost prevăzute pentru investiţii la reţeaua de termoficare, au fost utilizate până la finalu anului doar 13 milioane de lei. În 2018, situaţia a fost şi mai gravă, cu doar 2,6 milioane lei investiţi efectiv în reţeaua RADET. În secolul tehnologiei, informarea publicului se poate face prin soluţii mult mai eficiente şi mult mai ieftine decât reclamele plătite din greu pe televiziunile de partid sau în ziarele conduse de prietenii politici”, a mai transmis USR.

În week-end, Gabriela Firea a acuzat un sabotaj, după ce părţi mari din Sectoarele 2 şi 3 au rămas din nou fără căldură şi apă caldă.

USR Bucureşti a acuzat-o că minte de îngheaţă apele, situaţia fiind determinată de faptul că reparaţiile pe un tronson aflat la ieşirea din CET Sud s-au făcut în proporţie de doar 18,75%.

Share