home EVENIMENT, POLITICA Gabriela Firea revine cu ideea ca autobuzele să meargă pe linia de tramvai

Gabriela Firea revine cu ideea ca autobuzele să meargă pe linia de tramvai

Share

Primarul general, Gabriela Firea, solicita Parlamentului sa aprobe amendamentele pe care municipalitatea le-a propus la Codul Rutier.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ea şi-a e exprimat speranta ca de la inceputul anului viitor autobuzele STB vor putea circula pe liniile de tramvai.

„Codul rutier sa fie modificat, in sensul in care linia de tramvai sa poata sa fie transformata intr-o banda unica pentru autobuz. Mai pe scurt, toate autobuzele sa poata sa circule, fara a incalca Codul rutier, pe linia de tramvai, acolo unde, bineinteles, este permis acest lucru, in sensul in care linia de tramvai nu este suprainaltata”, a spus Firea la un comandament pe probleme de trafic.

Ea a mentionat ca a facut foarte multe demersuri la Parlament pe aceasta tema.

„Speram sa avem succes si la momentul in care va depasi Comisia de industrii si de asemenea plenul Parlamentului, sa avem aceste modificari legislative si de la inceputul anului viitor autobuzele STB sa poata sa circule legal, asa cum spuneam, pe linia de tramvai.

Va fluidiza foarte mult circulatia, se va elibera foarte mult spatiu de pe carosabil, va fi un moment foarte important si va fi resimtit in trafic de catre toti participantii la el”, a sustinut Firea.

Primarul general a anuntat ca s-a adresat si CFR cu privire la barierele la nivel cu calea ferata.

„In sectorul 2 al Capitalei, sa nu se mai lase bariera la nivel cu trecerea cu calea ferata in ore de varf, adica dimineata, intre 7,00 si 9,30, poate chiar 6,30 si 9,30, si de asemenea la finalul programului, cand se iese de la birou, de la munca, intre 17,00 si 21,30.

Ma refer in special la cele doua bariere de la Andronache si Petricani. Politia Locala a Municipiului Bucuresti si Politia Sectorului 2 au facut monitorizare in trafic. Acele bariere stau si cate o jumatate de ora lasate in zone de foarte mare interes si cu o circulatie intensa”, a spus Firea.

Potrivit edilului, acel blocaj in zona de nord a Capitalei se reflecta de fapt in jumatate din Bucuresti.

„Noi putem sa vedem pe monitoarele Politiei in ce fel agraveaza traficul blocajele create de acele bariere lasate cate 30, cate 40 de minute in zonele Andronache – Petricani.

Asa cum spuneam, mersul trenurilor s-a putut adapta acum cateva luni, s-a revenit la programul anterior si din nou sunt foarte multe blocaje in trafic in acea zona. Am transmis o rugaminte, o solicitare catre Ministerul Transporturilor, catre CFR, speram intr-o solutionare pentru degajarea zonei de nord”, a mai spus edilul general.

Ea a adaugat ca, potrivit specialistilor, in Bucuresti, intensitatea traficului creste in decembrie cu cel putin 20-25 de procente, dar nu doar din cauza bucurestenilor care se pregatesc pentru finalul de an, ci sunt foarte multe activitati la toate institutiile.

Firea a mentionat ca, de asemenea, se face aprovizionarea pentru zilele libere, ca in Bucuresti vin foarte multi cetateni din judetele limitrofe pentru rezolvarea unor probleme administrative sau pentru cumparaturi.

„De aceea, ca si anul trecut, ca si acum doi ani, si anul acesta ne-am organizat mai bine si am luat masuri suplimentare atat pentru a preintampina congestia in trafic, cat si pentru fluidizarea acestuia, in special la orele de varf, atat noi, prin Politia Locala Municipala, cat si politiile locale de la cele sase sectoare ale Capitalei si, cu siguranta, partenerii nostri de la Politia Capitalei, de la Brigada Rutiera, care cu totii pot fi vazuti in trafic, in special la orele de varf, pentru a-i ajuta pe cetateni”, a adaugat Firea.

Share