home CORUPTIE, POLITICA Gabriela Firea: Nicuşor Dan va elimina sau reduce drastic subvenţiile pentru transportul public şi termoficare

Gabriela Firea: Nicuşor Dan va elimina sau reduce drastic subvenţiile pentru transportul public şi termoficare

Share

Strategia de campanie pusă la cale de Gabriela Firea, pentru aceste alegeri ,locale din Bucureşti, se bazează pe sperierea oamenilor în etate cu lucruri la care aceştia sunt sensibili.

În alegerile din 1990, PSD, pe atunci numit FSN, ameninţa românii cu faptul că ţărăniştii şi liberalii îşi vor lua înapoi moşiile, îl vor aduce pe Rege şi vor vinde ţara.

Acum, imaginaţia PSD se dovedeşte la fel de pitică. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a încercat duminică să-i înspăimânte pe bucureşteni, susţinând că, dacă va fi ales primar Nicuşor Dan, vor fi eliminate subvenţiile la căldură şi la transportul în comun.

Firea este susţinută, indirect sau direct, de mai toate televiziunile de ştiri, care beneficiază de publicitate din partea Primăriei Capitalei.

„Mâine, PSD va depune moţiunea de cenzură la Parlament şi în cursul săptămânii viitoare va avea loc şi citirea moţiunii, urmând să programăm votul. Ceilalţi se plâng, că este trafic în Capitala şi că avem poluare, dar nu vin cu soluţii concrete. În momentul în care noi am avut guvernarea s-a lucrat, acum, de aproape un an de zile, nu se mai lucrează, tocmai probabil pentru a da motive bucureştenilor să fie supăraţi pe primarul general”, a spus Firea.

Ea a spus că bucureştenii sunt oameni inteligenţi şi ştiu că investiţia de la Centură aparţine Guvernului şi Ministerului Transporturilor.

„Deşi lucrurile par foarte complicate în acest moment, cred că ele sunt simple – bucureştenii au de ales între mine, care voi continua toate proiectele de dezvoltare ale Capitalei, echipa mea (…) şi candidatul dreptei unite, care a anunţat cât se poate de clar că, dacă va ajunge vreodată la Primărie, va elimina sau reduce drastic subvenţiile pentru transportul public în comun şi pentru termoficare”, a precizat Firea.

Primarul general a explicat că există peste un milion şi jumătate de bucureşteni care folosesc zilnic transportul public în comun, şi, de asemenea, peste un milion şi jumătate de persoane care sunt racordate la reţeaua de termoficare, iar lucrurile anunţate de contracandidatul sau ar însemna aducerea în stadiul de sărăcie a multor oameni din Bucureşti.

„Este un mare pericol, de asemenea, proiectul de dreapta pentru Bucureşti şi în ceea ce priveşte investiţiile, pentru că acest candidat al dreptei unite a anunţat că, în momentul în care va ajunge la Primărie, va avea preferinţe – exact ce se întâmplă la Guvern – pe timpul pandemiei Guvernul ne-a spus să stăm în casă – de ce să stăm în casă?

Ca să nu mai fim vigilenţi. Noi, oamenii politici, suntem efemeri în aceste funcţii – important este să lăsăm ceva durabil în urma noastră, iar eu, cel puţin, până în acest moment, am lucruri durabile pe care le-am realizat împreună cu echipa mea”, a mai spus Firea.

Share