Gabriela Firea spune că Iohannis vede petele negre în soare

Share

La declaraţiile deosebit de critice ale lui Klaus Iohannis referitoare la guvernarea PSD, reacţiile partidului au venit imediat. Printre liderii vocali este primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Declaraţiile sale denotă o nervozitate crescândă în rândul pesediştilor.

Klaus Iohannis: Este imperioasă demisia doamnei Viorica Dăncilă!

Gabriela Firea mistifică realitatea cum respiră

“A fost incredibil. Timp de un sfert de oră domnul preşedinte Iohannis ne-a vorbit de petele negre din soare, făcându-se că nu vede lumina soarelui pe care o vedem cu toţii. Este incredibil cum mistifică realitatea domnul preşedinte.

Ne spune că veniturile stau cel mai prost acum, când de fapt, în primele 4 luni ale anului ANAF a încasat cu 1 miliard de lei mai mult decât era programat în buget şi 8,1 miliarde mai mult decât anul trecut.

Îi amintesc eu domnului preşedinte că din 2013 încoace, singurul an în care au scăzut veniturile la buget au fost în 2016, în măreaţa guvernare tehnocrată. La fel a fost şi fondurile europene: singurul an în care au scăzut încasările de la Uniunea Europeană a fost 2016, în guvernarea girată şi susţinută de domnul preşedinte”,arată Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD, într-un comunicat de presă.

Gabriela Firea: Iohannis are o obsesie – demisia Vioricăi Dăncilă

Ea a mai spus că Iohannis a făcut “o obsesie” din a-i cere demisia premierului Dăncilă, care “până acum s-a purtat foarte decent cu preşedintele”.

“Văd că domnul Iohannis a făcut o obsesie din această cerere de demisie. Eu îi solicit ca în loc să caute conflictul cu lumânarea să lase Guvernul să-şi facă treaba. Oamenii nu mai vor ceartă şi ciondăneală între cei care le decid soarta pentru că asta îi afectează direct. Până acum doamna premier s-a purtat foarte decent cu domnul Iohannis. Cu ce îi ajută pe oameni faptul că preşedintele îi cere demisia doamnei prim-ministru?” a întrebat retoric Gabrilea Firea.

Gabriela Firea: Iohannis se exprimă mult sub rangul unui preşedinte

De asemenea, Gabriela Firea a susţinut că modul de exprimare al preşedintelui este cu mult sub rangul unui preşedinte al României.

“<Dragnea şi ai lui> este un mod de exprimare cu mult sub rangul unui preşedinte al României. Eu nu îmi amintesc ca domnul Dragnea să fi vorbit în această manieră despre domnul Iohannis, chiar dacă sunt în tabere politice diferite. Pot să înţeleg resentimentele politice ale domnului Iohannis, dar asta nu-i poate scuza în niciun fel ieşirea în decor în ce priveşte limbajul public”, a mai spus Gabriela Firea.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni seară, că este imperioasă demisia premierului Vorica Dăncilă, pentru “a face loc unor oameni responsabili şi competenţi”. “Este din ce în ce mai vizibil că Dragnea şi ai lui nu au nicio soluţie pentru o guvernare bună şi eficientă”, a arătat preşedintele. El a mai spus, comentând execuţia bugetară pe primul trimestru al acestui an, că PSD că este incapabil să ţină ordine în finanţele publice, iar după trei prim-miniştri şi tot atâţia şefi la ANAF, cel mai vizibil efect este incertitudinea şi lipsa de predictibilitate.

Share