home EVENIMENT Gabriela Firea dă înapoi şi aruncă otravă în toate direcţiile

Gabriela Firea dă înapoi şi aruncă otravă în toate direcţiile

Share

După ce a provocat scandalul sfârşitului de săptămână, Gabriela Firea impresia că face un pas înapoi. În timp ce îl face însă, aruncă otravă în toate direcţiile.

Partidul Social Democrat este un cazan în clocot. Certuri cumplite!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat sâmbătă că a luat decizia de a mutat târgul. Acesta s-ar numi Festivalul de colinde și Târgul de Crăciun.

El ar urma să aibă loc într-o altă locație. Primarul susține că spațiul public este al tuturor, “nu poate fi rezervat unui grup constituit ad-hoc sau, dimpotrivă, bine organizat”.

Gabriela Firea: Constituţia şi legile ţării sunt încălcate!

Am constatat cu amărăciune faptul că un eveniment aprobat conform legii de către Primăria Capitalei este în imposibilitatea de a se desfășura, din cauza unor protestatari agresivi verbal și fizic, care au pătruns ilegal în perimetrul delimitat și rezervat pentru organizarea Festivalului de colinde.

Constat că, de astăzi, putem marca începutul unei perioade în care Constituția României și legile țării sunt călcate în picioare fără ca instituțiile centrale ale statului să reacționeze. Asta înseamnă începutul anarhiei.

, susţine Gabriela Firea.

Constituţia României
ART. 39
Libertatea intrunirilor
Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfăsura
numai in mod pasnic, fără nici un fel de arme.”

Gabriela Firea: Primăria a fost împiedicată să organizeze un eveniment

Dacă azi a fost împiedicată Primăria Capitalei să organizeze legal un eveniment într-un spațiu public ce aparține tuturor bucureștenilor, mâine se pot întâmpla evenimente similare la Administrația Prezidențială, la Parlament, la alte instituții publice care îi reprezintă pe toți cetățenii, indiferent de apartenența politică, criterii de gen, convingeri politice, categorie socială, sau rasa. (…)

Am luat decizia de a muta Festivalul de colinde și târgul de Crăciun într-o altă locație, dar acest lucru nu rezolvă problema de fond.

, afirmă Gabriela Firea, apoi continuă:

Legea a fost încălcată, un bărbat a fost bătut de un protestatar ilegal, oamenii legii au fost agresați fizic și verbal, bunuri publice au fost distruse. Cei care au încălcat legea vor răspunde pentru asta, atât civil cât și penal.

Gabriela Firea aude voci şi visează altă legislaţie

Gabriela Firea a spus că există o legislație clară cu privire la adunările publice.

… respectarea acestei legislații este obligatorie…

atât pentru cetățeni, cât și pentru instituțiile care au atribuții în menținerea sau restabilirea ordinii publice. Apoi, acuze, venin, aluzii şi viperină:

Cei care azi nu iau atitudine sunt responsabili pentru recrudescența unor astfel de violențe. Nu este vorba doar despre mine, ca primar general, ci despre climatul de insecuritate care se instaurează în Capitala României și consecințele nerespectării legii în țara noastră.

Îi asigur pe bucureșteni că au în mine un reprezentant care va respecta ceas de ceas Constituția și legile țării, le va apăra tuturor drepturile și interesele legitime, și va lupa pentru că Bucureștiul să fie într-adevăr o capitală europeană, din toate puncte de vedere.

În această ordine de idei, nu voi mai tolera nici un fel de abatere de la litera legii în ce privește manifestațiile publice. Oricine este liber să protesteze, dar organizatorii manifestațiilor trebuie să-și asume responsabilitatea.

Citeşte şi
Primăria Capitalei anunţă că a aprobat organizarea unei manifestaţii pentru data de 10 august în
Tudor Chirilă, solistul trupei Vama, a vorbit, in timpul concertului pe care l-a sustinut duminica
Un protest este anunțat în această seară, de la ora 18.00, în Piața Victoriei din
Comunitatea Declic organizează, duminică, 19 mai, un mare miting în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Intitulat
Câteva zeci de persoane au participat miercuri seară la un protest inedit în Piaţa Victoriei,
Doi protestatari, un protestatar îmbrăcat în jandarm și altul purtând o mască pe față, au
Filosoful Mihai Şora anunţă că va participa la protestul anunţat duminică seara, în Piaţa Victoriei,
Un nou protest care se anunţă a fi ceva mai important decâţt precedentele va avea
Un nou protest va avea loc astăzi, la Piaţa Victoriei, în urma anunţatei OUG pe
Un camion plin cu pietre a fost adus de conspiratorii reprimării, pe 10 august, la
Share