home CORUPTIE, POLITICA Gabriela Firea e turbată la gratii să fie candidat unic pe Stânga

Gabriela Firea e turbată la gratii să fie candidat unic pe Stânga

Share

Gabriela Firea este disperată. Oricum are mari probleme cu Nicuşor Dan. Acum, i-a cerut lui Marcel Ciolacu să accepte orice condiţie pusă de Victor Ponta, pentru o alianţă PSD-ProRomânia.

Firea se teme că Ponta, în cazul în care nu va bate palma cu Ciolacu, va arunca în cursa pentru Primăria Capitalei un candidat din partea ProRomânia, care va rupe din electoratul PSD suficient cât să-l facă pe Nicuşor Dan primar general.

Pentru a obţine al doilea mandat în fruntea Capitalei, e musai ca primarul general Gabriela Firea să intre în cursa electorală din postura de candidat unic al stângii, astfel încât să nu piardă voturi din bazinul tradiţional al PSD. Problema apare tocmai în propriul partid. Negocierile dintre Marcel Ciolacu şi Victor Ponta pentru o alianţă între PSD şi ProRomânia la alegerile locale şi parlamentare s-au împotmolit, susţin surse politice pentru Adevărul.

Prin urmare, Ponta ameninţă că va desemna un candidat din partea ProRomânia pentru Capitală. Argumentul oficial: competiţia pentru Bucureşti va aduce mai multă notorietate partidului în perspectiva alegerilor parlamentare, adevărată miză a lui Victor Ponta.

De altfel, în discuţiile cu liderii PSD, Ponta a lăsat de înţeles că ar putea intra chiar el în lupta pentru fotoliul de primar general, susţin sursele citate. Foştii săi colegi de partid sunt de părere că Ponta blufează, pentru că liderul ProRomânia e interesat să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024, iar o înfrângere la locale i-ar afecta imaginea pe viitor.

Însă Gabriela Firea e înspăimântată de gândul că Ponta sau alt candidat ProRomânia ar putea să o concureze la Primăria Capitalei. ”Deocamdată, Firea se teme mai mult de Ponta decât de Nicuşor Dan. În cazul în care Ponta nu cade la pace cu Ciolacu, Firea poate să-şi ia adio de la primărie şi de la cariera politică.

Orice candidat ProRomânia, nu neapărat Ponta, va rupe exact din voturile PSD. Şi nici nu trebuie să rupă mult, pentru că Firea şi Nicuşor Dan sunt umăr la umăr. Practic, Ponta i-ar asigura lui Nicuşor Dan victoria fără emoţii”, explică unul dintre vicepreşedinţii PSD pentru Adevărul.

Victor Ponta n-a ezitat să o critice public pe Gabriela Firea pentru decizia de a-l trimite pe viceprimarul PSD Aurelian Bădulescu să şicaneze conferinţa de presă susţinută de Nicuşor Dan în cartierul Ghencea din Capitală.

„Tare mi-aş dori să nu văd o campanie cu viceprimarul care trăgea de Nicuşor Dan. Groaznic, groaznic. Nu aş vrea să văd aşa o campanie. Doamne, fereşte!”, a declarat Ponta, la Digi 24. Întrebat dacă o susţine pe Firea, liderul ProRomânia a păstrat suspansul: „Nu am luat această decizie”.

Share