home CORUPTIE, POLITICA Gabriela Firea a convocat astăzi şedinţa Consiliului General

Gabriela Firea a convocat astăzi şedinţa Consiliului General

Share

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de astăzi se va desfăşura cu toate regulile de protecţie, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ea a spus că trebuie luate decizii importante pentru cetăţeni şi nu se poate sta acasă, în izolare. Ea a precizat că şedinţa nu se poate organiza online pentru că nu permite regulamentul.

„Mi-am luat toate măsurile de protecţie pentru toţi colegii mei. Vrem să-i protejăm şi pe ei şi pe familiile lor, dar nu putem să stăm acasă, în izolare şi să nu luăm decizii importante pentru bucureşteni. Vom respecta toate hotărârile care s-au luat aseară. De aceea, vom merge într-o locaţie care are aproape 500 de locuri, vor intra în sală, pe rând, doar câte 8 consilieri generali. Aşa cum s-a arătat aseară că, spre exemplu, la slujbele religioase care nu pot fi amânate – adică nuntă sau botez – să intre, pe lângă preot, dascăl şi personalul de îngrijire al bisericii, doar 8 persoane din familie, am preluat acest model, l-am întrebat şi pe domnul secretar de stat Raed Arafat care ne-a dat acceptul şi, practic, în sală vor intra doar câte 8 consilieri generali la distanţă de 2 metri fiecare, vor merge la staff şi vor vota în scris. Nu puteam să organizăm o şedinţă de CGMB online pentru că trebuia să modificăm regulamentul de funcţionare a CGMB, ceea ce facem mâine”, a precizat Firea la România Tv.

Ea a mai spus că, în urma deciziei de închidere a cabinetelor stomatologice, caută soluţii pentru tratarea urgenţelor.

„În urma deciziei anunţate aseară (sâmbătă – n.r.) de închidere a cabinetelor stomatologice pentru tratamente uzuale care nu sunt urgente, dorim să asigurăm totuşi zone în care să se poată trata urgenţele, inclusiv culoare separate, bine determinate, pentru urgenţele stomatologice care, în plus, au şi o infectare cu coronavirusul de tip nou”, a explicat Firea.

Stelian Bujduveanu, consilier liberal, a criticat decizia primarului Capitalei Gabriela Firea de a convoca şedinţa CGMB care necesită „prezenţă fizică”.

„Gabriela Firea e inconştientă: a convocat o şedinţă a Consiliului General cu zeci de persoane! Primarul Capitalei i-a certat pe bucureştenii care n-au respectat distanţarea socială pentru a se proteja de coronavirus, însă, pe de altă, parte, a convocat o şedinţă a Consiliului General pentru luni, 23 martie. O şedinţă care necesită prezenţă fizică, pentru că doamna Firea preferă mediul online numai pentru a-şi face PR. Este, probabil, cel mai puternic gest de iresponsabilitate oferit de un politician în aceste zile extrem de grele pentru România, când interacţiunea fizică dintre persoane trebuie să fie redusă la maximum posibil”, a scris duminică, pe Facebook, consilierul liberal.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat luni, începând cu ora 11,00, o şedinţă extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe ordinea de zi regăsindu-se proiecte de hotărâre privind planul de acţiune pentru protejarea categoriilor vulnerabile pe perioada epidemiei de COVID-19 şi acordarea asistenţei stomatologice de urgenţă în condiţii de siguranţă.

Citeşte şi
Gabriela Firea susţine că Gabriela Firea a minţit!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a catalogat drept minciuni informaţiile cu sistarea plăţii indemnizaţiilor Read more

Gabriela Firea vrea să candideze ca independentă

Întrebată dacă ia în calcul o candidatură ca independent, nu sub sigla PSD, Gabriela Firea Read more

Nicușor Dan: Cele mai multe companii municipale trebuie desființate!

Deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, consideră că cele mai multe dintre companiile Read more

Gabriela Firea îi dă afaceristului penal Vasile Creştin 22,7 milioane de euro

PMB, instituţia condusă de Gabriela Firea, a încheiat un acord cu afaceristul Vasile Creștin, pentru Read more

Nicuşor Dan este susţinut de PNL la Primăria Capitalei

Nicuşor Dan este susţinut de PNL pentru Primăria Capitalei, a anunţat joi liderul liberal Ludovic Read more

Rareş Bogdan vorbeşte despre bătălia pentru Primăria Capitalei

Euroarlamentarul PNL Rareş Bogdan arată că numai dreapta unită o poate învinge pe Gabriela Firea, Read more

Violeta Alexandru a dat afară din PNL blatiştii Gabrielei Firea

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunţat marţi seara că acei doi consilieri PNL care Read more

PSD e mândru de cei doi blatişti PNL din Consiliul General al Capitalei

Marius Pavel, consilier general din partea PSD, i-a lăudat pe cei doi consilieri PNL care Read more

Gabriela Firea: În blocurile vechi din Capitală locuiesc doar săraci

Primarul Capitalei, Gabriela Firea (PSD), a declarat, în fata pesediştilor din Bucureşti, că în blocurile Read more

Rareș Bogdan: PNL nu are cum să nu aibă candidat propriu la Capitală

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a afirmat că este exclus ca liberalii să nu aibă candidat Read more

Share