Gabriel Sandu, denunţ contra lui Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea

Share

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu a depus miercuri un denunţ la DNA. În acesta, acuză compania Microsoft şi pe fostul preşedinte Traian Băsescu de constituire de grup infrational organizat, conform HotNews.

DOSARUL MICROSOFT Cocoş, Pinalti, Niro şi Sandu merg la zdup

Denunţul îi mai acuză pe foştii ambasadori americani, Nicholas Frank Taubman şi Mark H. Gitenstein. De asemenea, şi pe reprezentantul Austriei, Martin Eichtinger, de trafic de influenţă şi instigare la trafic de infuenţă.

Gabriel Sandu, denunţ când a fost trimis în judecată în Dosarul Microsoft II

Acest denunţ a fost depus în ziua în care Gabriel Sandu a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Microsoft III. Aceasta alături de oamenii de afaceri Dinu Pescariu şi Claudiu Florica. Dar trimis în judecată este şi fostul director al Microsoft România, Călin Tatomir.

Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor la acea vreme, este acuzat că ar fi favorizat firma celor doi oameni de afaceri. Aceasta ca să încheie un contract software fără licitaţie publică. Prejudiciul în acest dosar este estimat de procurorii anticorupţie la peste 51 de milioane de euro.

În prezent, Gabriel Sandu se află în puşcărie. El a fost condamnat în octombrie 2016 la trei ani de închisoare cu executare în Dosarul Microsoft I. Alături de Gheorghe Ştefan (6 ani de închisoare), Dumitru Nicolae “Niro” şi Dorin Cocoş (câte 2 ani şi 4 luni de închisoare).

Gabriel Sandu în acuză acum pe Traian Băsescu

Traian Băsescu este acuzat de Sandu de constituirea unui grup infracţional organizat, traficul de influenţă, instigare la trafic de infuenta, luarea de mită şi spălare de bani.

Gabriel Sandu îi acuză pe Emil Boc şi Elena Udrea de traficul de influenţă şi instigare la trafic de infuenta.

În acest denunţ de 25 de pagini apar nume grele ale scenei publice româneşti, precum Dorin Cocoş, Sebastian Ghiţă, Elena Udrea sau Mihai Tănăsescu. La un moment dat este pomenit şi fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea.

Share