home CORUPTIE, POLITICA Gabriel Oprea sugerează că Bogdan Gigină s-ar fi sinucis

Gabriel Oprea sugerează că Bogdan Gigină s-ar fi sinucis

Share

Gabriel Oprea, acest domn care nu ştie când să se oprească, nici în al doisprezecelea ceas al scenetei.

Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne, postează un mesaj scandalos pe Facebook, în care sugerează că poliţistul Bogdan Gigină s-ar fi sinucis sau nu ar fi fost treaz în momentul în care a căzut în groapa care l-a ucis.

„Un accident ciudat. Poliţistul mai trecuse prin zona respectivă de două ori, în acea zi, în alte misiuni. Şi el, şi echipajul de pe maşina de poliţie fuseseră avertizaţi de existenţa acelor gropi în carosabil şi confirmaseră informaţia cu câteva zeci de secunde înainte să ajungă în zona respectivă”, susţine Oprea.

Curtea de Apel Bucureşti a decis recent definitiv începerea judecării pe fond în dosarul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă în legătură cu accidentul rutier care a dus la decesul poliţistului Bogdan Gigină.

Mesajul integral al lui Gabriel Oprea:

„Dosarul accidentului în care şi-a pierdut viaţa poliţistul motociclist Bogdan Gigină este un dosar politic, aşa cum cred că a înţeles toată lumea, încă de la început.

Un dosar construit pentru a mă elimina din politică. Partidul pe care l-am construit de la zero, ajunsese în 2015 să fie foarte bine situat în sondaje. Acest lucru a deranjat şi eu am devenit o ţintă în vânătoarea care se pornise.

Hotărârea definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Încheierea nr. 348 din 18 iunie 2018), recunoaşte faptul că nu există nicio legătură între exercitarea atribuţiilor de serviciu ale funcţiei de ministru al afacerilor interne, pe care o deţineam în 2015, şi accidentul rutier în care şi-a pierdut viaţa poliţistul motociclist.

Lipsa acestei legături cu funcţia de ministru este şi motivul pentru care dosarul se judecă la tribunal şi nu la ICCJ. Dispozitivul de însoţire şi modul în care acţionează el, se ştie foarte bine, este organizat de poliţia rutieră, în baza unui plan de măsuri.

Sigur că nu poţi fi vinovat de un accident rutier, de pe bacheta din spate a autoturismului cu care te deplasezi. A spus-o recent şi premierul Orban, referitor la situaţia domnului Bode. Cu atât mai mult cu cât autoturismul nici nu este implicat în accident.

S-a minţit că maşina în care mă aflam pe bancheta din spate, gonea prin oraş cu mare viteză. Expertiză a dovedit că viteza de deplasare era de 58 km/h, deci sub viteză maximă legală.

S-a minţit că veneam de la o petrecere. În realitate, veneam de la o întâlnire de lucru de la SRI, unde participasem că vicepremier pentru securitate naţională.

Acest dosar este o aberaţie din punct de vedere juridic, a fost construit şi folosit ca unealtă pentru a distruge încrederea, ajunsă la 32%, într-un politician care a făcut mult bine pentru sistemul naţional de securitate, dar şi pentru a elimina un partid de peste 10%, un partid de patrioţi. Şi eu, şi mulţi romani credem că este nevoie în continuare de un partid de patrioţi.

De asemenea, dosarul acesta a fost construit şi pentru a da jos un guvern bun, de care se trăgea din toate părţile să fie doborât.

Moartea poliţistului Bogdan Gigina este o tragedie. O tragedie care nu ar fi trebuit să fie folosită de nimeni în scopuri politice sau de altă natură.

În orice caz, un accident ciudat. Poliţistul mai trecuse prin zona respectivă de două ori, în acea zi, în alte misiuni.
Şi el, şi echipajul de pe maşina de poliţie fuseseră avertizaţi de existenţa acelor gropi în carosabil şi confirmaseră informaţia cu câteva zeci de secunde înainte să ajungă în zona respectivă”.

Share