FT: Dacă euro cade, Europa riscă să se prăbuşească

Share

Europa se clatină din ce în ce mai tare, iar liderii politici par să fi epuizat toate scenariile pentru a îndrepta acest lucru, relevă o analiză publicată de Financial Times. Dacă euro se prăbuşeşte, Europa va fi următoarea victimă.

businesspundit

Criza datoriilor este din ce in ce mai mare, iar moneda europeană nu dă semne de revenire, afirmă Financial Times. Atat timp cat acelasi nivel de capital politic va fi investit in sustinerea euro, uniunea monetara va supravietui, afirmă jurnaliştii.

Totusi, discutiile din ultima perioadă, dintre investitori si unii dintre politicienii europeni au vizat intrarea in incapacitate de plata a Greciei.

În opinia Financial Times, cea mai neagră ipoteză este intrarea Greciei in incapacitate de plată. Acest scenariu pare inevitabil, în condiţiile în care liderii politici par să fi epuizat toate metodele de salvare a Europei.

Efectele unui default nu se vor limita la Grecia, pentru ca investitorii se vor intreba cine urmeaza. Singura sansa de salvare, în opinia jurnaliştilor, ar fi ca Banca Centrala Europeana sa actioneze precum un intrerupator de circuit si sa cumpere obligatiuni suverane ale tarilor aflate sub presiune… tot pe Money.ro

Share