home CORUPTIE, POLITICA Fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu devine consilierul lui Piedone

Fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu devine consilierul lui Piedone

Share

Petre Lăzăroiu, fost judecător CCR, este un exemplu tipic de om infiltrat de PSD într-o instituţie a statului român, păentru a reprezenta interesele corupţilor. Acum, a primit o nouă însărcinare.

Fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu va deveni consilier al primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Piedone, condamnat în primă instanţă la închisoare cu executare, în Dosarul Colectiv, face parte din PPUSL, partidul lui Dan Voiculescu.

Piedone a confirmat informația pentru site-ul pesedist stiripesurse.ro. „Veți avea mari surprize după ce voi depune jurământul”.

Petre Lăzăroiu va avea un birou la Primăria Sectorului 5 și îl va consilia pe Cristian Popescu Piedone, pe probleme juridice. Că are nevoie.

Petre Lăzăroiu este judecătorul CCR care a primit competența de a redacta raportul despre completurile de trei judecători de la ICCJ.

CCR a decis în iulie 2019, la sesizarea lui Florin Iordache, că acestea au fost nelegal constituite, permițând astfel eliberarea a numeroși infractori cu gulere albe, mulți dintre ei fiind din PSD.

Petre Lăzăroiu este la Curtea Constituțională din vremea lui Traian Băsescu. Fostul președinte l-a numit pe un rest de mandat, pe locul pe care îl lăsase liber decesul lui Petre Ninosu.

Doi ani a funcționat astfel Lăzăroiu, din 2008 până în 2010. Apoi, Traian Băsescu l-a numit din nou pe Lăzăroiu, pentru un mandat complet.

CCR a considerat însă în 2018 că judecătorii care ocupă doar resturi de mandat nu mai pot obține unul nou. Lăzăroiu nu s-a conformat acestei decizii a CCR.

A iscat chiar o controversă cu fostul consilier prezidențial Simina Tănăsescu, după ce a făcut public conținutul unei discuții private cu aceast, tocmai privind expirarea mandatului său la CCR.

Tănăsescu a plecat de la Cotroceni în urma acestui scandal, în care Lăzăroiu a dat interviuri pe larg, la Antena 3, pe acest subiect. El a rămas la CCR judecător și a votat alături de ceilalți judecători numiți de PSD.

Un alt judecător CCR care a contribuit la declararea ca nelegală a completurilor de cinci judecători, Maya Simona Teodoroiu, este acum candidat pe listele PSD, pentru Senat.

 

Share