Fostul designer al Vioricăi Dăncilă, Nausica Mircea, angajat la ICR Istanbul, pentru 4.000 de dolari

Share

Fosta creatoare de modă și aspirantă la Camera Deputaților, Nausica Mircea, este angajată la ICR Istanbul, pe bani grei.

Ea este designerul de modă care o gătea pe Viocica Dăncilă, când era prim-ministru, ca pe pomul de Crăciun, cu covorul pe ea.

Nausica a fost angajată la propunerea președintelui instituției, Liviu Sebastian Jicman, fără să dea concurs, potrivit surselor Libertatea.

„Nausica Mircea a ajuns la post pe 31 decembrie și a făcut pregătirea într-un timp record. Nu a mai dat niciun concurs, cum se face de obicei”, au declarat surse din ICR.

În mod normal, pentru un post de referent la ICR Istanbul Nausica Mircea trebuia să dea trei teste, însă a fost numită rapid și a reușit să strângă semnăturile necesare într-o săptănână, potrivit unor surse MAE citate de Libertatea.

De asemenea, regulamentul prevede ca pregătirea unui referent, se ocupă de organizarea proiectelor culturale, să dureze minimum o lună.

Fostul designer al Vioricăi Dăncilă ar urma să aibă un spor la salariu de 40% pentru că-și desfășoară activitatea într-o țară nesigură, ajungând la venituri de 3.500-4.000 de dolari pe lună.

Share