home POLITICA Florin Iordache schimbă Regulamentul Camerei Deputaţilor

Florin Iordache schimbă Regulamentul Camerei Deputaţilor

Share

Deputatul PSD Florin Iordache şochează din nou prin iniţiativele sale. Împreună cu Tudor Ciuhodaru (PSD) şi Marian Cucşa (ALDE), el a depus un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Tăriceanu ia în băşcălie ceea ce ar fi “ţipuriturile” protestatarilor

Conform acestuia, în plen, după epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet. Cele respinse se mai votează doar în anumite cazuri. Dacă modificarea propusă de Iordache ar fi fost alaltăieri în vigoare, Opoziţia n-ar mai fi putut bloca Legile Justiţiei

Procedură simplificată á la Florin Iordache

Cei trei iniţiatori vor ca Regulamentul să stabilească această procedură:

În situaţia în care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se încheie. Preşedintele Camerei supune unui singur vot toate amendamentele admise la un articol cuprins în raportul comisiei.

Amendamentele respinse se supun votului numai în cazul în care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de comisie.

Iniţiativa a fost înregistrată miercuri, chiar în ziua dezbaterii Legii privind Statutul magistraţilor.

Forin Iordache şi PSD pun pumnul în gură Opoziţiei

Ultima hoţie marca PSD, de astăzi: Iordache a depus modificare de Regulament pentru a se vota în bloc amendamentele în plen. Iar cele respinse (ale Opoziţiei, în general) să nu mai poată fi susţinute. Am descoperit grozăvia săpând în site-ul Camerei astăzi pentru că au făcut totul pe repede înainte.

Ieri au depus proiectul de lege la Biroul Permanent, imediat i-au dat număr de înregistrare şi număr de proiect de hotărâre a Camerei şi azi l-au şi băgat în şedinţa de B.P. cu termen de depunere amendamente până luni.

, a scris deputatul USR Cătălin Drulă pe Facebook.

Nici un respect faţă de democraţie

Oamenii ăştia nu au nici un fel de respect faţă de democraţie! Pumnul în gură – e tot ce ştiu!

, a adăugat el. Iniţiativa PSD-ALDE vine după ce miercuri adoptarea pe articole a Legii privind statutul magistraţilor a durat 13 ore. Este vorba despre plenul Camerei Deputaţilor. USR a recurs la prevederile regulamentare de a susţine amendamentele în plen.

Deputaţii USR a încercat astfel să împiedice majoritatea să treacă în timp record prin Parlament modificările la Legile Justiţiei. Florin Iordache i-a criticat, la finalul dezbaterii legii 303/2004, pe reprezentanţii Opoziţiei.

El a afirmat că modul în care s-au desfăşurat lucrările plenului nu a fost unul normal. La rândul lor, partidele de opoziţie, PNL şi USR, au criticat dur modul în care s-a desfăşurat şedinţa de plen.

Dan Barna (USR): Se introduce dictatura majorităţii

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că iniţiativa lui Florin Iordache introduce dictatura majorităţii în plen.

Nu credeam să ajung să spun asta despre întoarcerea dictaturii în Parlament. (…) Vă daţi seama de absurditatea acestei reglementări. Această reglementare nu face decât să introducă o dictatură a majorităţii pe ceea ce înseamnă plenul.

Practic, se încearcă interzicerea posibilităţii de a dezbate amendamente în plenul Camerei Deputaţilor. Ea este o încercare de ascundere pentru câteva modificări insignifiante şi o perdea de fum destul de transpartentă.

, a afirmat Barna.

Share