home POLITICA Tăriceanu ia în băşcălie ceea ce ar fi “ţipuriturile” protestatarilor

Tăriceanu ia în băşcălie ceea ce ar fi “ţipuriturile” protestatarilor

Share

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că „e la modă” să se discute despre corupţi. De asemenea, că se organizează proteste, dar că „instituţiile de forţă din România au scăpat de sub orice control în ultimii ani”.

Dragnea, Tăriceanu: SUA trebuie să aibă încredere în Parlament!

El îi acuză pe procurori, spunând că „cei care au căpătat un rol excesiv în sistemul de justiţie vor să-şi păstreze poziţia privilegiată şi influenţa pe care o au”.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost întrebat de jurnalişti despre modificările aduse legilor Justiţiei, arătând că acestea sunt necesare „pentru consolidarea Justiţiei”.

Tăriceanu: “La fel de gravă e puterea scăpată de sub control”

E la modă să discutăm despre corupţie, dar din păcate lumea vede doar corupţia financiară. La fel de gravă este corupţia dată de puterea scăpată de sub orice control. Exemple avem numeroase. Instituţiile de forţă din România din păcate au scăpat de sub orice control în ultimii ani.

Lucru care a condus, evident, la grave abuzuri şi excese de putere, la încălcarea legii. SRI, în perioada Coldea – Maior, a fost una dintre instituţiile care a derapat grav de la principiile unui stat democratic. În care pe primul plan trebuie să stea apărarea drepturilor şi libertăţilor individuale.

, a spus Tăriceanu.

Tăriceanu: Urmărim consolidarea independenţei Justiţiei

Preşedintele ALDE a declarat că…

… acest pachet de legi, în pofida sloganurilor pe care le strigă unii protestatari. urmăreşte consolidarea independenţei Justiţiei, întărirea capacităţii Justiţiei de a fi independentă. scoaterea de sub influenţa numirilor politice a funcţilor înalte din Procuratură.

În pofida strigăturilor şi ţipuriturilor de prin piaţă, vrem să întărim independenţa, şi nu cum încearcă unii să spună, că vrem control politic. Control politic înseamnă numirea lor de către preşedinte, care este politic, ci nu de către CSM.

Vrem să punem CSM să facă aceste numiri, ca garant al independenţei Justiţiei. Dorim separarea carierelor între judecători şi procurori şi delimitarea clară a atribuţiilor ce le revin.

Tăriceanu: La CSM s-au schimbat peste noapte opiniile

Preşedintele Senatului s-a declarat mirat de schimbarea unor opinii în CSM privind modificările legislative propuse:

La CSM, în momentul în care, recent, s-a solicitat de către Ministerul Justiţiei avizul, până cu o zi înainte exista o unanimitate în privinţa avizului pozitiv care urma să fie dat pe legile justiţiei. Dar ceva s-a întâmplat, intersant, noaptea, nu ştiu exact, o să aflăm probabil, s-au schimbat opiniile. Avizul este unul consultativ, dar nu putem spune că acest pachet de legi nu s-a bucurat de o lungă perioadă de dezbatere.

Tăriceanu: Cei care au căpătat un rol excesiv vor să-şi păstreze privilegiile

Dezlănţuit, Tăriceanu a mai declarat că reacţiile pe care le-a văzut…

… din partea sistemului, dar în special din partea procurorilor, demonstrează un lucru fără echivoc. Cei care au căpătat un rol excesiv în sistemul de justiţie vor să-şi păstreze poziţia privilegiată şi influenţa pe care o au şi acesta este motivul limpede pentru care se opun cu cerbicie.

În schimb, asociaţiile judecătorilor (n.n.: adică AMR şi UNJR) susţin necesitatea reformării legilor Justiţiei. De foarte multe ori, Procuratura a luat poziţii care ne-au făcut să ne întrebăm dacă nu cumva procurorii vor să facă şi legile.

În virtutea principiului separării puterilor în stat, Parlamentul face legile, iar Justiţia le aplică. Le mulţumim de sfaturi, dar cred că e foarte bine ca fiecare să ne păstrăm rolul.

Refrenul cu “protestatarii ce nu sunt bine informaţi”

Referitor la proteste, Tăriceanu a spus că „fantezia celor care manifestă nu are probabil încă o limită”.

E bine că au multă fantezie, şi asta este pata de culoare. Că altfel ar fi triste manifestările de stradă. Având în vedere revendicările celor care ies în stradă, am îndoială că au înţeles despre ce este vorba.

Foarte mulţi, dacă ajung să se informeze numai de pe reţelele de socializare, unde apar strigăte de luptă, <<haideţi la miting>>, nu par să fie foarte bine informaţi (…) Cu tot respectul faţă de cei care-şi manifestă astfel opţiunile, până la urmă nu există altă instituţie de legiferare decât Parlamentul.

Care este legimitatea revendicărilor celor care ies în stradă? Din punct de vedere numeric putem să calculăm repede cât reprezintă din ansamblul votanţilor sau societăţii.

Citeşte şi
„Le-am spus celor de la PSD, pardon, PNL.” Tăriceanu a rămas cu mintea tot acolo,
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, sustine ca a iesit de la guvernare pentru ca premierul
Cristian Tudor Popescu a avut o reactie foarte dura la adresa lui Calin Popescu Tariceanu,
Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Laura Codruța Kovesi este caracterizată de ”mediocritate profesională, slugărnicie
Unii alde PSD, care s-au rupt din oportunism diferit de cel al şefului, îşi fac
Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că șeful statului a fost complet pe lângă subiect în
Calin Popescu Tăriceanu, a carui formatiune a ramas in afara Parlamentului European din cauza scorului
Călin Popescu Tăriceanu s-a răzgândit şi va candida totuşi la alegerile prezidenţiale de la finalul
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, menţionează, în ultima declaraţie de avere, completată în iunie 2019,
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anunţă că referendumul pe justiţie ar putea fi anulat, întrucât
Share