Florin Cîțu îi atrage atenția lui Orban asupra dărâmării propriului guvern

Share

Duelul verbal dintre prim-ministrul Florin Cîţu şi liderul PNL, Ludovic Orban, continuă. Acum, este faza pe “aminteşte-ţi ce făcea Dragnea”.

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri dimineață că parlamentarii liberali care „fac demersuri împotriva propriului partid“ vor suferi consecințe.

Pare vizat Ludovic Orban, care ar trebui, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, să dea curs moțiunii de cenzură depuse de USR-PLUS și AUR.

Florin Cîțu a avertizat miercuri dimineața: “Astăzi am cerut un Birou Politic Național (întrunirea acestuia – n. red.) pentru a avea o decizie ca toți parlamentarii PNL să susțină prin toate demersurile Guvernul, niciun parlamentar să nu facă vreun demers împotriva propriului guvern, indiferent de funcția pe care o au. PNL nu face guvern cu PSD. Să fie foarte clar, PNL nu face guvernare cu PSD. Foarte clar vom face acest lucru în interior. Cine face demersuri împotriva propriului guvern se va supune consecințelor propriului statut. Mi se pare bizar să faci demersuri împotriva propriului partidׅ“.

Declarația pare să-l vizeze pe actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, care e somat să nu meargă mai departe cu procedurile privind moțiunea de cenzură pe care a depus-o USR-PLUS cu sprijinul AUR.

Declarația lui Cîțu, care va fi urmată de o decizie a Biroului Politic Național în acest sens, urmărește și intimidarea senatorilor și deputaților PNL care ar intenționa să participe la citirea sau la votarea moțiunii de cenzură.

Florin Cîțu, sprijinit de președintele Klaus Iohannis, va candida pe 25 septembrie, la șefia PNL, unde-l are contracandidat pe actualul conducător al partidului, Ludovic Orban.

Șeful Executivului a anunțat că a trimis la președintele Klaus Iohannis demisiile miniștrilor USR-PLUS împreună cu propunerile de miniștri interimari și a dat asigurări că PNL nu va face guvern cu PSD.

În seara precedentă însă, la postul B1 TV, liberalul Tănase Stamule (care anul trecut a fost varianta PNL pentru a candida la primăria Sectorului 1) a spus explicit că una din cele două soluții discutate în interiorul partidului ar fi guvernarea minoritară cu sprijinul parlamentar al PSD.

Într-o intervenție telefonică în aceeași emisiune, Robert Sighiartău, secretar general al PNL, a spus că „nu va fi nicio problemă“ ca liberalii să conducă prin Guvern minoritar, această variantă fiind „în lucru“.

32 de parlamentari liberali au protestat marți față de discuțiile din partid privind guvernarea minoritară cu sprijinul PSD în Parlament.

Share