Florin Cîţu anunță posibila eliminare a sporurilor pentru bugetari

Share

Prim-ministrul Florin Cîţu începe, treptat, operaţiunea de demantelare a sistemului de trai neneacă pe banii statului.

Guvernul analizează, în vederea elaborării proiectului de buget pentru 2021, situația sporurilor acordate în sectorul public, pentru a vedea care dintre ele se justifică, a declarat premierul Florin Citu.
El a informat că are în vedere modificarea Legii salarizării, pentru a elimina inechitățile din sistemul public.
„Ne uităm la toate sporurile în sectorul public, pentru bugetul din 2021, să vedem care dintre ele se justifică sau nu și ne uităm la tot sistemul de salarizare. În același timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechități.
Așa cum a fost făcută, Legea salarizării în 2017 promitea acest lucru. După aceea, au apărut tot felul de excepții și, de fapt, țineți minte, primul lucru care s-a spus a fost că președintele României are cel mai mare salariu și (…) nu mai este așa.
Au apărut tot felul de excepții și trebuie corectate”, a afirmat Cîţu, la Radio Guerrilla, întrebat despre sporurile de 30% acordate angajaților din Prefecturi, în contextul epidemiei de COVID-19.
Potrivit prim-ministrului, atât Legea salarizării, cât și Legea pensiilor vor fi amendate anul acesta.
„Vor fi modificate pentru a ține cont de câteva principii: Legea pensiilor de principiul contributivității, Legea salarizării de câteva principii clare, pentru a elimina aceste inechități din sistemul public”, a explicat Florin Cîţu.
Share