home CORUPTIE, POLITICA Firea a cheltuit dublu faţă de Primăria Viena pentru luminiţele de Crăciun

Firea a cheltuit dublu faţă de Primăria Viena pentru luminiţele de Crăciun

Share

Jurnalistul Vitalie Cojocari (Pro TV) anunta ca Primaria Viena a cheltuit mai putin de jumatate fata de Primaria Bucuresti, condusă de Gabriela Firea, pentru luminitele de Craciun.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Pentru ca ma intreaba lumea despre postarea anterioara: cat cheltuieste Viena cu luminitele de Craciun?

Raspunsul primariei Vienei a venit prompt, in engleza: ‘The City of Vienna and the Wiener Wirtschaftskammer (Austrian Economic Chambers/Vienna) supported the Viennese shopping streets for the Christmas lightening with EUR 1.200.000.’

Altfel zis, 1,2 milioane de euro. Bani care nu vin doar din bugetul primariei. Camera de Comert, direct interesata, a sarit rapid cu banul. Vedeti care sunt luminitele de Craciun ale Vienei in cateva poze pe care le-am facut aseara.

Am intrebat si primaria Bucuresti. Raspunsul a fost la fel de prompt. Asadar, din bugetul primariei Capitalei anul acesta au fost alocati 12 milioane de lei pentru luminitele de Craciun, pentru montaj, dezinstalare si altele.

Am facut calculul, Bucurestiul plateste 2,5 milioane de euro. De doua ori mai mult decat Viena”, scrie Vitalie Cojocari. Iata cum arata Viena, cu mai putin de jumatate din banii alocati de Gabriela Firea pentru luminitele de Craciun:

Suma de 12 milioane de lei a fost folosita pentru a inchiria si a cumpara: 10 milioane de LED-uri desfasurate pe 920 de kilometri, figurine 2D si 3D, simboluri fotbalistice, brazi gigant si reprezentarea Sistemului Solar.

Lucrarile au fost facute de Compania Municipala Iluminat Public. Achizitia nu a aparut nici in sistemul de achizitii publice, nici pe site-ul Companiei Municipale Iluminat Public, a remarcat hotnews.ro.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat in iunie ca institutia pe care o conduce se afla in faliment nedeclarat, alaturi de primariile de sector, fiindu-i necesar urgent un miliard de lei, pentru a-si asigura activitatea.

Share