home CORUPTIE, POLITICA Finul lui Firea, David Burghiu, şeful Termoenergetica, e candidat PSD Ilfov

Finul lui Firea, David Burghiu, şeful Termoenergetica, e candidat PSD Ilfov

Share

David Burghiu, omul cu care Gabriela Firea a continuat falimentarea termoficării bucureştene, sub fantoşa Termoenergetica, este răsplătit de PSD.

Burghiu, directorul Termoenergetica, este candidat pe listele PSD din Ilfov. El ocupă un loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaților. Burghiu este fin de cununie al cuplului Pandele-Gabriela Firea.

Burghiu ocupă poziția a doua pe lista PSD Ilfov pentru Camera Deputaților. Pe primul loc se află negaţionistul Daniel Ghiță, luptător de K1.

Burghiu ocupă încă postul de director al Termoenergetica, fiind unul unul dintre cei mai bine plătiți șefi din companiile municipale ale Primăriei București. Salariul său este de aproximativ 6.000 de euro pe lună.

David Burghiu a fost numit în martie 2018 administrator special al Radet, după care în 2019 a preluat conducerea Companiei Municipale Termoenergetica, la propunerea Gabrielei Firea, primarul Bucureștiului.

Salariul lui Burghiu este de 6.000 de euro, adică în jur de 300.000 de lei, dar pleacă acasă cu peste 350.000 de lei, având în vedere că a fost numit de-a lungul timpului în diverse comisii și consilii de administrație.

Conform ultimei declarațîi de avere, în 2019, el a primit indemnizație și pentru participarea în Comisia pentru aplicarea Legii 550/2002, în valoare de 65.762 de lei.

Nicușor Dan, noul primar, l-a menționat pe Burghiu în caracatița instalată de Firea, la Primăria Generală.

„Sunt promovați oameni care, fie sunt oameni de încredere, fie sunt neamuri, fie sunt parteneri de afaceri, fie sunt copii de vecini, de neamuri, de parteneri de afaceri. Oamenii aceștia nu trebuie să fi dovedit ceva în viață, e de ajuns să fie la locul potrivit și la momentul potrivit și, deodată, se pomenesc că sunt băgați în vreo 3-4 companii municipale și câștigă dublu față de un om care a muncit toată viață și lucrează 10 ore pe zi într-o multinațională. Imediat ce Consiliul General va fi constituit nouă majoritate va schimbă componentă Adunării Generale, deci ulterior a Consiliului de Administrație și a directorului Termoenergetică”, a declarat Nicușor Dan, în campania electorală.

Întrebat ce are să îi reproșeze directorului Termoenergetica, primarul ales al Capitalei a spus: „La întrebarea asta trebuie să îi întrebați pe sutele de mii de bucureșteni care nu au avut apă caldă vara asta și mulți dintre ei care nu au căldură zilele astea.

Termoenergetica a fost un eșec de la momentul înființării sale, un eșec pe partea financiară, datoriile sale sunt undeva la jumătate de miliard de lei către Elcen, un eșec pe ceea ce înseamnă reparații la infrastructură și schimbarea infrastructurii și cei 680 de metri pe care i-au raportat, asta a fost rezultatul lor. Și al treilea lucru care ține mai mult de Primărie decât de Termoenergetica, faptul că nu au fost în stare să ia bani europeni, care erau alocați pentru sectorul ăsta”.

Share