home EVENIMENT FBI a furnizat documente despre cum spăla SOV bani. Parchetul General le-a ignorat

FBI a furnizat documente despre cum spăla SOV bani. Parchetul General le-a ignorat

Share

În dosarul „Banca Agricolă“, în care Sorin Ovidiu Vântu a fost trimis în judecată în 2003 (dar a primit NUP după ce instanța a decis reluarea cercetărilor și suspendarea judecării), au existat documente trimise de către FBI Parchetului General.

foto: greekshares

Așa cum se precizează într-o rezoluție a actualului procuror general Laura Codruța Kövesi, referitoare la acest dosar, documentele de la FBI indicau o infracțiune de spălare de bani de către SOV. Nici un procuror de la Parchetul General, însă, nu a luat în calcul aceste documente.

Dosarul „Banca Agricolă“, rezumat de Kövesi

Printr-o ordonanță din ianuarie 2007, semnată de procurorul general Laura Codruța Kövesi (furnizată de Parchetul General la cererea Revistei Kamikaze), se stabilea că dosarul cunoscut în presă drept „Banca Agricolă“ trebuie cercetat de către Direcția Națională Anticorupție, nu de către Direcția de Investigare a Infracționalității de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT), structură a Parchetului General.

În respectivul dosar, SOV și alții fuseseră trimiși în judecată în 2003, însă instanța hotărîse reluarea cercetărilor de către procurori. În cele din urmă, SOV a primit NUP

 

Share