Faliment România. Cresc taxele şi impozitele, apar noi biruri

Share

Aşa cum am explicat de mai multe ori şi aşa cum mi-au spus mai mulţi experţi, ne îndreptăm spre faliment cu ţara. Despre simptomele apropierii acestuia voi detalia în continuare.

Momentul de la începutul verii, când coaliţia PSD-ALDE a început să dea înapoi cu măririle, a fost primul simptom. Era semnul că nu vin destui bani la buget. Al doilea moment s-a consumat în timpul verii.

A fost vorba, de data aceasta, despre amânarea creşterilor salariale ale bugetarilor promise pentru 1 iulie. La această dată, conform programului de guvernare, salariile bugetarilor trebuiau mărite, grosso modo, cu 50%.

Faliment sau să vii cu vulpea vopsită în iepure şchiop

În loc de asta, PSD-ALDE a vopsit vulpea roşcată din pădure în iepure gri şchiop, atacându-şi agresiv propriul electorat. Măriri amânate pentru 1 ianuarie 2018 şi 1 martie 2018. Era un semnal de disperare bugetară.

Din toţi porii sistemului strigau trei cuvinte: “Nu sunt bani!”. Alte semnale de acelaşi tip veneau şi din încercarea de a introduce impozitul pe gospodărie. Aceasta era, bugetar vorbind, o substituire a calului bălan cam costeliv cu un câine jigărit berc.

Au urmat întâlnirile şi negocierile lui Dragnea de prin Ciclade cu niscaiva emisari ruşi. Scopul: înstrăinarea portofoliului neînfiinţatului fond suveran, se spune. Acum facem legătura cu Roşia Montană.

Filiera rusă, Roşia Montană, Fondul Suveran şi drumul spre faliment

Ipoteza noastră este că emisarii Rusiei i-au propus lui Dragnea un târg. În schimbul unui control asupra FSID, o sumă de bani consistentă de la Moscova sub forma unui împrumut. Târgul prostului cu spatele la zid. Dragnea le-ar fi promis şi reînceperea exploatării aurului de la Roşia Montană.

faliment

Cu care senatorul PNL Florin Câţu este de acord! Incredibil… De ce spunem asta cu Moscova despre Dragnea? Pe când era ministrul Economiei, diplodocul Tudose a declarat că, printre măreţele scopuri ale FSID, ar fi şi trei investiţii:

1. uzină metalurgică la Zlatna, pentru valorificarea cuprului.

2. instalaţie de var din piatra de la cariera Pârâul Românesc.

3. instalaţie de recuperare a metalelor din apele acide de la haldele de steril Cuprumin.

Cabala rusească dragnistă

Aşadar, investitorul corporat rus ar fi urmat să înceapă “investiţia” în aceste trei ştifturi cu valoare adăugată infimă. Apoi, odată cu rezolvarea “problemei” UNESCO, despre care am aflat deunăzi, ruşii ar fi primit plocon exploatarea aurului din Apuseni. Că tot sunt în zonă.

E credibil? Este, pentru că problemele cu legea ale lui Benny Steinmetz şi nu numai sunt de lungă durată. Iar PSD-ALDE are nevoie de bani,ca să guverneze în continuare. Dacă pierd controlul Guvernului şi mai ales al Parlamentului, liderii coaliţiei ajung la puşcărie.

Numai că socoteala de acasă e diferită de realitate. Serbia şi-a montat o dependenţă cronică de Rusia cel puţin cu un împrumut de 600 de milioane de dolari. Acum câţiva ani. Care nu o scapă de problemele financiare, dar o leagă de glie. Cu cinism, ruşii vor lăsa România să falimenteze, ca să devină stat neguvernabil. Deci mai controlabil de la Moscova.

Faliment, faza pe creşterea taxelor şi impozitelor

Am explicat de câteva luni că, la momentul la care veniturile la buget vor fi un dezastru, guvernanţii vor mări taxele şi impozitele. Motivul? Esenţa gândirii sociale-democrate a PSD. Aceşti oameni nu ştiu să facă inginerie fiscală, ei sunt primari, rudimentari. Acum au venit din grotă.

Ei calculează matematic cifre pe hârtie, dar economia este elastică. Dacă cresc taxele şi impozitele, scad şi mai mult încasările, iar preţurile se duc în sus. Efectul este apariţia inflaţiei. Ce creşteri de taxe şi impozite urmează?

Concret, măsurile de disperare fiscal-bugetară

Acciza la combustibil va creşte cu 0,32 lei/litru, în două etape, de la 15 septembrie şi 1 octombrie, anunţă Mediafax. Dividendele vor fi impozitate în 2018, iar salariul medicilor va fi taxat, anunţă Capital.

Splitarea TVA intră în vigoare obligatoriu de la 1 ianuarie 2018. Opţional, firmele o pot aplica de la 1 octombrie şi vor primi facilităţi pentru aceasta, spune HotNews. Acelaşi Cîţu susţine că Guvernul pregăteşte o taxă de 0,5% pe active pentru bănci şi companii de asigurări “pentru că nu mai are bani la buget”.

Însă Mihăiţă Diplo Tudose neagă, Guvernul nu se gândeşte la aşa ceva. Nu este prima dată când PSD neagă azi că va face ce face mâine.

Faliment, faza pe scormonit după ultimii bani din fundul cămării

După beţie, Grigore se trezeşte, cu capul cât dulapul şi descoperă că a prăduit toţi banii şi va fi dat afară înde stradă. Se ridică, clătinându-se, şi începe să caute prin sertare şi prin fundurile cămărilor ultimele economii dosite.

Aşa e acum PSD-ALDE. Simptomul şi ideea fixă a Pilonului II, care trebuie ba desfiinţat, ba micşorat, ba decapat, aceasta înseamnă. Miza la Pilonul II este de 7 miliarde de euro. Vă daţi seama cât mai rezistă pe metereze PSD-ALDE la guvernare cu banii ăştia? Şase luni. E mult.

Unii analişti mi-au spus că, de la acest moment (al căutării cu disperare a ultimelor rezerve) până la declararea defaultului, mai sunt două sau trei luni. Aşadar… Crăciun fericit şi La Mulţi Ani!

Share