home POLITICA Tăriceanu a făcut încă o declaraţie criminală despre Justiţia Română

Tăriceanu a făcut încă o declaraţie criminală despre Justiţia Română

Share

Calin Popescu Tariceanu a făcut o radiografie proprie. În aceasta, el vorbește despre o putere ocultă, devoalată și de judecători care ar fi acum timorați de procurori.

Călin Popescu Tăriceanu şi dispreţul lui suveran pentru Educaţie şi Cultură

Tăriceanu: În România a funcţionat un sistem de putere ocultă

Asist în aceste zile cu neplăcută surprindere la o serie de informaţii care apar în spaţiul public şi care nu fac decât să confirme ceea ce am spus de peste doi ani. Anume, că în România a funcţionat un sistem de putere ocultă.

Între timp, acest sistem de putere ocultă a fost devoalat. Am văzut care a fost sistemul de putere şi persoanele care exercitau în mod nelegitim puterea din statul român. Asistăm în aceste zile la informaţii care ne dau imaginea unei situaţii incredibil de grave în domeniul Justiţiei.

Anume, judecători care confirmă că sunt timoraţi de procurori, că nu pot să lucreze. Că nu au independenţa pe care şi-o doresc şi care e normal să existe pentru judecători.

, a spus Tăriceanu.

Tăriceanu: Sunt lucruri mai grave decât ce ne imaginăm

Sunt lucruri care sunt mai grave decât ceea ce ne imaginăm că există în Justiţia romană. De fapt, avem un stat care nu poate fi în niciun fel definit ca fiind stat de drept, ci un stat în care relaţii oculte de putere au funcţionat şi au pus între paranteze puterea legitimă, democratică şi votul cetăţenilor.

Modificările pe care le propune ministrul Justiţiei sunt menite a consolida Justiţia, a consolida statutul magistraţilor şi cred că ele trebuie discutate cu argumente juridice, nu politice şi nu de factură emoţională.

Pe lângă dezbaterea democratică, văd încercări disperate a celor care au acaparat pârghii de putere în mod nelegitim de a-şi păstra poziţiile. Cu acest lucru nu vom fi de acord.

, a avertizat Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi al ALDE.

Share