Conflict TVR – Nico & Vlad Mirita? Există oare aşa ceva?

Share

Incepand de aseara, am intrat regulat pe site-ul TVR, la articoletul care anunta calificarea lui Nico si Vlad in finala. LATER EDIT 2017 – articolul acesta a fost şters din arhivă.

Da, articolet, nu articol. Jurnalistic vorbind, cand tu, TVR , te-ai dat peste cap si ai trimis o echipa la Belgrad, la Eurovision Song Contest, iar aceasta, oricare ar fi ea, a obtinut un succes, nu dai o stiruta prapadita care arata asa:

“Reprezentanţii României la Eurovision, Nico şi Vlad, s-au calificat în finala de sâmbătă de la Belgrad, în urma primei semifinale. Ei au interpretat piesa “Pe o margine de lume”, intrând în concurs cu numărul 17. Cele 10 piese din prima semifinală care s-au calificat în finala de sâmbătă sunt:…”,apoi urmeaza enumerarea tarilor. Mai este si prost scrisa, “Cele zece piese sunt urmatoarele tari:”. Piesele nu sunt tari, caii nu sunt motociclete cu atas.

Bun, sa zicem ca te grabesti tare / cu viteza mare si dai asta imediat (cu toate ca eu am dat de zece ori mai mult imediat, scriind direct in sesiunea de administrare a blogului aproape in timp real), ca n-ai avut timp, dar apoi revii cu un articol mai amplu.

Asteptam ca un jurnalist ca Iuliana Marciuc, aflata acolo, sa faca relatari in direct de la Belgrad imediat dupa anuntarea calificarii, interviu cu cei doi si cu Andrei Tudor, apoi a doua zi buletinele de stiri sa fie pline de relatari, cum a plans Nico dupa ce a intrat la cabina, sa se demachieze, cum s-a-mpiedicat cu tocul in fusta, de era sa-si sparga corsetul de bucurie, iar Vlad a tinut-o de mana la timp, spunandu-i ce bine ca nu ne-am sarutat, ca nu ne calificam.

Chiar voiam sa vad o editie speciala facuta de Marina Almasan, care are o emisiune binecunoscuta, ce a spalat rufele murdare ale TVR dupa finala nationala. Nimic din toate acestea, intr-un moment cand era momentul, intr-o clipa cand era clipa.

Daca s-a intamplat ceva din toate acestea si nu stiu ea, va rog sa-mi spuneti in comentarii. Poate am fost ocupat si nu stiu. Cert este ca stirea careia i-am dat copy/paste mai sus a intrat asta-noapte ca principala pe site, apoi a disparut, fiind depromovata si promovate alte evenimente cu adevarat importante.

Logic atunci este sa-mi pun intrebarea: are o problema TVR cu echipa din jurul lui Nico si Vlad Mirita? Exista un conflict? Asa se explica oare cele scrise de domnul Istrate pe blogul meu in urma cu putin timp?

(…) Sunt dezamagit de proasta organizare a Romaniei, din pacate. (…) Un alt lucru care ma deranjeaza il reprezinta pachetul promotional al Romaniei. Din cate am inteles, au avut putine CD-uri, iar toate le-au dat pe drum la politistii care ne-au escortat. (…)

Pe 19 mai, la prima repetitie a ROMANIEI, ma uitat prin tribune sa vad cati [din] Romania sunt. La un moment [dat], am vazut foarte multe drapeluri in culorile tricolorului nostru. Nu erau insa ridicate. Peste putin timp, dupa ce a urcat Andorra pe scena, am observat ca erau steagurile Andorrei.


Am fost dezamagit ca nu am vazut macar un mic stegulet. Pana si Moldova avea destui sustinatori. Noi o aveam in tribuna pe doamna Marciuc, atata tot, restul presei se afla in backstage.
Concluzia: avem sanse, avem voci, avem sustinatori, dar nu stim sa ne promovam asa cum ar trebui sa o facem.

Organizatorul este TVR. Am dreptul sa ma intreb: de cand pana unde si de care pana cine a devenit dl. Istrati atat de ascutit si critic la adresa acesteia? Si mai ales ca facem legatura si cu urmatoarea postare de la comentarii, de sub articol:

Mi se pare mie sau TVR nu-i sustine??!! In fiecare an mentionau prezentatorii ca romanii din strainatate pot vota pentru Romania. Acum nimic!!! O prezentare foarte rece, nu obiectiva ci rece chiar si la final, cand au anuntat ca Romania merge in finala. TVR-ule, care e problema?

Cenzureaza TVR comentariile despre Nico si Vlad?

Pare paradoxal. Ori TVR si-a luat mana de pe Nico & Vlad, ori cenzureaza la greu mesajele critice la adresa celor doi, dar eu nu mai inteleg nimic. Din 82 de comentarii postate, nici macar unul singur nu pomeneste despre scandalul propriu-zis de care tot scriem de cateva luni!

Foarte rar scapa cate ceva. Doi sau trei spun ca Biondo. Un comentariu despre rateurile lui Nico (“patineaza si n-ajunge”) este lasat sa danseze tango. Imediat vine replica, infierare proletara, una pe care o stim bine si care a aparut si la noi pe blog, in comentarii, “ce te bagi, ma, tu canti mai bine?”. Urmeaza o repriza de conga practicata de cativa, care isi continua speach-ul despre lipsa de forma vocala a Nicoletei.

Despre scandalul in sine, care a fost si continua si acum, nu sopteste nici un vizitator nimic in comentarii. Pana la urma, daca se intampla acest lucru pe un post privat de televiziune nu era nici o problema. Daca politica unei televiziuni este sa cenzureze, o face pe banii sai si trage ponoase prin scaderea audientei. Dar aici este vorba despre bani publici, iar asta ma enerveaza. Tare de tot.

Share