home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION – SEMIFINALA 2: Zbor spre Venus cu Eric Saade

EUROVISION – SEMIFINALA 2: Zbor spre Venus cu Eric Saade

Share

6. Ucraina: Mika Newton – Angeli

Intram intr-o transa simulata fix din stilul despre care comenta userul YouTube de la gemenele slovace: dance-electro-pop, mulat pe tragismul unei miscari lente, cantabile tipice muzicii ruse. Oamenii acestia parca s-au vorbitără-ntre ei: “Alo, si tu scrii dance-electro-pop? Hai ca scriu si eu la fel!”.

Din nou afirm: frumos, dar nu destul de original pentru gusturile mele. Exista, in aceasta a doua semifinala, ceva in plus: un soi de feeling mai profund decat “dincolo”, probabil pentru ca Europa Centrala si de Est este mai sensibila muzical si mai putin pragmatica in abordarea melodica folosita.

7. Moldova: Zdob si Zdub – So Lucky

Nu pentru ca sunt moldoveni, dar Zdob si Zdub chiar sunt din nou buni, cu funky-rock-ul lor pigmentat cu etnicitati dintre Prut si Nistru.

Sunt doua teme juxtapuse: prima este rock, a doua este pop. Cea rock, la reluare, vine cu trompete si cu elementul ethno. Cea pop mi se pare un trailer mai putin original si reusit, dar una peste alta moldovenii iarasi vin cu o melodie care ne face la toti cinste, chiar daca melodia mi se pare totusi mai putin valoroasa decat altele ale baietilor de la Zdob si Zdub.

8. Suedia: Eric Saade – Popular

In general, prefer sa ascult versiunea originala a cantecului “Nightflight to Venus” a grupului Boney M, dar acum fac o exceptie.

In contextul muzical jalnic de anul acesta, Eric Saade se prezinta, dincolo de eboşa muzicala dupa marele grup jamaican, cu una dintre cele mai bune melodii, dominata de aceeasi stiinta de a construi hituri muzicale tipic suedeza. Sa vedem acum si de ce parere vor fi europenii.

9. Cipru: Christos Mylordos – San Aggelos s’Agapisas

Grecii ciprioti propun anul acesta un mixtum-compositum de ethno din muzica greceasca, foarte bine cantat, avand ca tema secundara un hard-rock interesant in context. Una peste alta, acest ethno-rock care rezulta din combinatia celor doua stiluri este foarte interesant si duce cu gandul la unele melodii ale grupului Phoenix.

O surpriza placuta. De la o vreme, Cipru surprinde. Anul trecut au fost reprezentati surprinzator de John Lilygreen and The Islanders, care au fost o prezenta cosmopolita la Stockholm. Este in logica acelei evolutii aceasta noua prezenta placuta, care ne face sa exclamam: aha, deci ethosul popular poate fi integrat in muzica moderna!

10. Bulgaria: Polly Genova – Na Inat

In afara de faptul ca solista sta pe jos ca Dida Dragan in debutul piesei si canta rock, nu sunt foarte incantat de aceasta melodie, care pare o versiune mai rockata a unei piese a trupei britanice Coldplay, despre care inca nu am auzit ori poate ca mi-a scapat neascultata si nu prea e din cale-afara de din cale-afara.

Citeşte şi
FINALA EUROVISION VIDEO Germania. Live commentary

~evolutia live in finala Eurovision a trupei Hotel FM, cu "Change"~ Iata ca in acest Read more

Hotel FM intră în finala Eurovision pe poziţia a 17-a

Trupa Hotel FM, reprezentanta României la Eurovision 2011, intră pe poziţia a 17-a în finala Read more

Buletin Eurovision (3)

Constructia scenei de la Beogradska Arena pentru Eurovision Song Contest este aproape gata, informeaza site-ul Eurovision.tv. Read more

Eurovision 2017 fără Rusia, Ucraina i-a dat acesteia interzis

Ucraina, ţara-gazdă a Eurovision, i-a interzis reprezentantei Moscovei să intre în ţară. Rusia a reacţionat Read more

Ucraina către Rusia: Apărarea aeriană e impenetrabilă!

După ce a finalizat testele cu rachete în largul coastei Crimeei, mesajul transmis de Ucraina Read more

Ucraina şi Rusia agită militar apele Mării Negre (surse oficiale)

Ca răspuns la exerciţiile militare anunţate de Ucraina în apele sale teritoriale din vestul Peninsulei Read more

Ce se pregăteşte să facă din nou Vladimir Putin?

În urmă cu puţin timp, la începerea Olimpiadei de la Rio, atrăgeam atenţia asupra obiceiului Read more

Similitudini. Moscova, Ucraina, R. Moldova şi noi

Un lanţ de similitudini şi paralelisme relative domină analiza despre situaţia Ucrainei, cea a R. Read more

Stratfor: reîncepe războiul în Ucraina (revista presei)

Stratfor susţine că în august reîncepe războiul din Ucraina, iar Acordul Minsk-2 este doar o Read more

Armaghedonul Oligarhilor 51. Pinciuk. Filiera americană

Acest capitol din Armaghedonul Oligarhilor face legătura posibilă dintre familia Bush, Viktor Pinciuk, Leonid Kucima, Read more

Share