home EUROVISION, EVENIMENT Ciro de Luca. Raspunsurile sale la intrebarile unui cititor

Ciro de Luca. Raspunsurile sale la intrebarile unui cititor

Share

In urma publicarii de catre mine a interviului cu Ciro de Luca, fost membru al grupului Todomondo (Locomondo), am primit mai multe reactii foarte interesante.

In urma cu o saptamana, un cititor m-a rugat sa-i pun doua intrebari lui Ciro. Voi publica in continuare raspunsurile acestuia.

Nu aa dori sa se inteleaga ca fac serial cu Ciro, asa cum face Dan Diaconescu serial cu Magda Ciumac.

Acesta este felul meu de a replica la speciile de presa degenerata practicate de unii dintre colegii mei de breasla.

PARANTEZA: Oricat de stupid pare, ma voi referi iar la moda de a face seriale despre Ciumac (Tolea, Magda s.a.) sau despre Elodia, fara a avea ceva de spus intr-adevar. Eu nu fac acest lucru. Sistemul serialului de presa nu a fost inventat de catre Dan Diaconescu, ci de catre mari jurnalisti, care au facut astfel campanii de presa serioase.

De exemplu, doi baieti, Carl si Bob pre numele lor, au reusit sa dea jos un presedinte de stat, dupa ce au scris sute de articole pe acelasi subiect si au audiat pentru aceasta mii de surse, asa cum am aratat intr-o postare anterioara. Exemplele pot continua, dar scopul meu aici nu este sa-mi demonstrez eruditia.

UCMR-ADA le-a acceptat autorilor (n.n.: dupa cate stiu eu, autorul piesei este Dl. Problema) inregistrarea piesei, fara cesiunea drepturilor de autor catre TVR?

Ciro de Luca: Piesa “Liubi, Liubi, I Love You” este inscrisa la UCMR-ADA, normal, asa cum se depun piesele, dar sunt sigur ca EBU (n.n.: European Broadcasting Union) si, cred, si SRTv detin drepturile editoriale, intrucat piesa se regaseste pe compilatia Eurovision 2007.

Dl. Problema a avut incasari din drepturi de autor, in urma difuzarilor piesei?

Ciro de Luca: Nu stiu si nu sunt sigur daca Bogdan a luat ceva bani pentru aceasta cesiune. Si noi, ceilalti, detinem procente din drepturile de autor, eu 5%, si am castigat de pe urma melodiei, o spun fara par pe limba, cum se spune in Italia, 20.000.000 de lei vechi, pana acum.

Daca facem un calcul complet, piesa a adus in buzunarul artistilor, in doi ani, 400.000.000 de lei vechi. Am facut acest calcul, intrucat Valer are ca mine doar 5% si are numai piesa asta inscrisa. Practic, eu sunt sigur ca poti sa inscrii o piesa la UCMR-ADA si pe urma o cesionezi, dar tie iti vin numai o parte din drepturile de autor.

Casa de discuri cu care sunt sub contract imi ia 50% din drepturile de autor si, din cate stiu, este vorba despre o lege internationala.

Share