EUROVISION Portugalia Filipa Sousa – Vida Minha

Share

Malta Kurt Calleja – This is the night

Voce foarte bună, precum majoritatea celor care vin din aerul sărat, marin al acestei insule mediteraneene. Melodia însă este un disco banal, care poate să fie un hit în cluburile din Europa, dar cam atât.

Belarus Litesound – We Are The Heroes

Nu ştiu ce pile au avut la dictatorul Belarusului, dar o altă melodie a câştigat competiţia din acest stat, iar Alexandr Lukasenko a decis să meargă ocupantul locului al doilea, trupa Litesound. Iniţial, Belarus a ales-o pe Alena Lanskaya, dar El Lider Maximo a fost de altă părere.

Sincer, melodia acestei Miorlanskaya, care în pasajele piano are mult şmirghel pe glas, este mai slabă decât cea a trupei Litesound, care oricum nu mă impresionează nici ea, dar măcar nu este muzică în descendenţă revolută, sovietică, românească, albaneză etc..

Dar dacă, spre exemplu, în România ar ieşi învingătoare, prin absurd, pe bune, o manea şi pe locul doi s-ar clasa, nu ştiu, Phoenix, iar şeful statului ar decide prin ucaz să meargă Phoenix, aş fi primul care ar protesta.

Portugalia Filipa Sousa – Vida Minha

Hrănită cu fructe de mare şi ţipar vineţiu de Tejo, Filipa Sousa este o demnă urmaşă a Amaliei Rodrigues, care cântă cu multă pasiune. Tema este mult mai frumoasă decât tot ce a prezentat în ultimii ani la Eurovisionul european Portugalia.

bakueurovision

Aceasta nu înseamnă că, între doi ţipari vineţii de Tejo şi o porţie de fructe de mare, îngurgitate împreună cu solista pe însoritele plaiuri portugheze, compozitorul Andrej Babic nu ar fi putut să încerce să iasă puţin din canoanele fado-ului, să ne surprindă cu ceva.
Share